Suspès fins al matí el dispositiu per trobar els altres quatre desapareguts pel temporal

Durant l'operatiu ja s'ha localitzat part del bungalou on estaven allotjats uns i els vehicles de la resta

Després que s'hagi trobat mort al port de Tarragona un dels cinc desapareguts pel temporal a la Conca de Barberà, els equips de rescat han suspès el dispositiu fins demà al matí. L'operatiu es reprendrà per tercer dia amb l'objectiu de localitzar les altres quatre persones que continuen desaparegudes al riu Francolí. Però el dispositiu no és fàcil: “És una incògnita molt gran saber on poden ser”, ha explicat aquest dijous el cap de guàrdia dels Bombers, Guillem Guinjoan. Segons ha apuntat, l'operatiu s'ha focalitzat a les parts del riu on semblava “més probable” que fossin els desapareguts. Durant el dispositiu ja s'han localitzat restes del bungalou on estaven allotjats dos dels desapareguts, un vehicle on anaven els dos altres i el camió que conduïa el cinquè. Els equips de rescat atribueixen la dificultat de trobar les persones als forts efectes del temporal, que ha remogut molta runa que s'ha de retirar amb l'ús de maquinària pesant. “Cal treure tota la matèria vegetal i els arbres”, ha explicat Guinjoan.

El cos trobat al port de Tarragona pertany a un dels cinc desapareguts pel temporal

Com que, “a mesura que passen els dies el cabal baixa”, el cap de guàrdia dels Bombers ha indicat que cada cop serà més fàcil rastrejar les diverses parts del riu Francolí i accedir-hi. També ha admès que “és molt difícil” calcular quant pot durar el dispositiu i ha subratllat que avui estava format per més efectius. Hi han treballat uns 80 efectius, entre els quals els Bombers amb el GRAE i dos mitjans aeris, els Mossos amb la unitat canina i la subaquàtica, els Agents Rurals i Protecció Civil. Guinjoan ha afegit que s'ha fet un control dels vehicles que s'havien trobat a la llera del riu per descartar més desapareguts, encara que aquest dijous no constava cap nou cas.

Pel que fa als quatre desapareguts que els equips de rescat continuaran buscant demà, són una mare i el seu fill, de 60 i 43 anys, allotjats en un bungalou a Vilaverd (Conca de Barberà), un dels homes d'uns 70 anys que anaven amb el mateix cotxe a l'Espluga i un camioner de nacionalitat belga que també circulava en aquest municipi. El temporal que va sacsejar Catalunya entre dimarts i dimecres ja va deixar un mort a Arenys de Munt, on un home de 75 anys va ser arrossegat per la riera quan intentava retirar el seu cotxe: se'l va trobar mort a la platja de Caldes d'Estrac. Aquest migdia s'han fet minuts de silenci en solidaritat amb els afectats.

Les alteracions al transport s'han mantingut amb sis trams de carretera tallats per inundacions o esllavissades i sense circulació a la R12, la R13 i la R14 per la llevantada (de Calaf a Lleida i de l'Espluga a Lleida).

Normalitzada tota la xarxa viària a Barcelona després dels estralls de la llevantada