Societat 20/08/2019

Detinguts quatre sospitosos d'haver comès almenys dotze robatoris amb força en domicilis catalans

Els arrestats acumulaven una activitat delictiva important a Llatinoamèrica

Acn
2 min
Dos mossos d'esquadra al portal del pis del barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, on aquest dijous hi van morir dues persones d'origen dominicà en la guerra entre bandes

BarcelonaTres homes i una dona d'entre 19 i 25 anys van ser detinguts com a presumptes autors de dotze robatoris amb força en diversos indrets de Catalunya. La policia, que va detenir els presumptes lladres el 13 d'agost, també acusa els arrestats de pertinença a grup criminal. Tres dies després, els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a presó de tots quatre. Els arrestats encara no tenien cap antecedent policial a Espanya, però sí que eren persones amb una activitat delictiva important a Xile.

Per actuar, els lladres buscaven cases en urbanitzacions i trucaven amb insistència al timbre de la porta del jardí per assegurar-se que no hi havia ningú. Un cop s'asseguraven que la casa era buida, saltaven la tanca i buscaven una porta o finestra per fracturar-la pel mètode de la palanca amb un tornavís o estri similar. Un cop dins, buscaven principalment joies o objectes com dispositius electrònics o ulleres de sol.

La investigació va començar a l'Hospitalet de Llobregat

La investigació es va iniciar el 18 de juliol, quan agents dels Mossos de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van detenir una dona de nacionalitat xilena que mirava de fugir precipitadament d'un edifici on els agents s'havien presentat alertats per l'ocupació d'un pis. En el moment de l'escorcoll se li van trobar objectes que es van relacionar amb un robatori amb força en un domicili que s'havia comès a Begues, al Baix Llobregat.

Els investigadors també la van relacionar amb dos pisos ocupats, fet que va permetre obtenir un manament judicial per entrar en un dels dos habitatges. Així també van poder localitzar el pis que feien servir com a magatzem del material robat i el vehicle que utilitzaven com a mitjà de transport per dirigir-se a urbanitzacions de diversos punts de Catalunya per cometre-hi robatoris amb força.

stats