Societat 14/06/2019

Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris per encastament en establiments comercials

Els Mossos d'Esquadra detenen cinc persones i recuperen 180 mòbils d'alta gamma i cinc ordinadors

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris per encastament en establiments comercials després de detenir cinc homes d'entre 31 i 40 anys com a presumptes autors dels robatoris. La investigació va començar el 29 de maig després d'un robatori a un concessionari de cotxes de Gurb (Osona), en què es van endur dos vehicles d'alta gamma exposats a l'establiment. Les primeres investigacions van situar la policia a Mollerussa i Tàrrega, d'on havien recuperat diversos vehicles sostrets, i es van rastrejar diverses localitats de la zona. Finalment, els investigadors van fer un operatiu policial a Vilanova de Bellpuig i en l'escorcoll es va intervenir el cotxe sostret a Gurb, fins a 182 telèfons d'alta gamma i cinc ordinadors.

L'1 de juny, els Mossos van trobar un dels cotxes sostrets al municipi de Vilanova de Bellpuig després d'una intensiva vigilància per obtenir informació sobre la identitat dels lladres i els seus moviments. Van detectar el domicili dels investigats després que cometessin un nou robatori a un establiment de telefonia de Tarragona i que tornessin a casa amb un dels cotxes sostrets del concessionari. Les investigacions sostenen que tots cinc detinguts pernoctaven en un mateix domicili, en un habitatge amb un petit magatzem on guardaven part dels objectes que robaven.

L'operatiu policial va tenir lloc el 5 de juny i durant l'escorcoll es va poder intervenir el cotxe d'alta gamma sostret del concessionari de Gurb i es van recuperar 182 telèfons mòbils, gairebé tots d'alta gamma, i més de cinc ordinadors de la mateixa marca que provenien d'un robatori de Manresa.

Els Mossos atribueixen quatre robatoris als detinguts, el del concessionari de Gurb i els de tres establiments de telefonia a Manresa, Tarragona i Martorell, tots pel mètode de l'encastament. L'endemà del dispositiu policial, els agents van recuperar el segon vehicle sostret.

Els detinguts, de nacionalitat romanesa, van passar a disposició judicial el 7 de juny i el jutge va decretar presó per a quatre d'ells. El cinquè va sortir amb llibertat amb càrrecs.

stats