Societat 10/07/2014

Destituït el regidor d'Hisenda de Cambrils per presumptes pagaments irregulars d'uns 92.000 euros

Ramon Llobet, militant d'Unió, hauria reconegut aquest desviament de diners i també que la xifra econòmica encara pot ser superior

Acn
2 min
L'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el regidor d'Hisenda, Ramon Llobet, en roda de premsa / ACN

CambrilsL'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau (CiU), ha anunciat aquest dijous la destitució del tercer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Ramon Llobet i Martí, d'UDC, per presumptes pagaments irregulars per valor d'uns 92.000 euros. Segons l'alcaldessa, que ha convocat una compareixença d'urgència al consistori, Llobet hauria reconegut aquest desviament de diners i també que la xifra econòmica encara pot ser superior. Unió ha demanat a Llobet que renunciï a la seva acta de regidor i tramiti la baixa com a militant del partit.

L'alcaldessa qualifica de "fets molt greus" aquests presumptes pagaments irregulars del regidor d'Hisenda, que es van efectuar des de l'empresa municipal EPEL INGESOL a dos comptes corrents de dues entitats bancàries diferents i en què els conceptes no es corresponien.

Els fets es van produir entre l'1 de desembre del 2013 i el 6 de juny d'aquest 2014, període en el qual no hi hagut gerent a INGESOL i Llobet, com a vicepresident, assumia aquesta responsabilitat. En aquest període, el regidor hauria aprofitat per fer transferències a un compte per valor de 80.000 i a un altre per 12.500, en total 92.000 euros.

Segons el consistori, el mètode emprat consistia a camuflar aquestes transferències com a pagaments a proveïdors o pagaments de nòmina a alguns treballadors, però sempre mitjançant algun d'aquests dos números de compte, que presumptament corresponen a Llobet. Per aquest motiu, dimecres l'alcaldessa va iniciar diligències informatives de caràcter reservat per tal de recopilar tota la documentació necessària per esclarir els fets.

Un cop elaborat aquest expedient, es va convocar Llobet en compareixença davant del secretari municipal, el tresorer i la gerència d'EPEL INGESOL, per tal d'informar-lo de les irregularitats detectades. El regidor va reconèixer aquest desviament de diners i també que la quantitat econòmica encara pot ser superior.

L'alcaldessa li va donar un termini de 24 hores perquè reintegrés el diners desviats amb els seus interessos i li va ordenar que presentés la dimissió com a regidor de l'Ajuntament.

Aquest matí l'alcaldessa s'ha personat als jutjats de Reus per tal de posar una denúncia per la via penal contra Llobet per apropiar-se indegudament d'aquest import i a les tres d'aquesta tarda ha signat la destitució del regidor d'Hisenda després que aquest no hagués presentat la dimissió ni hagués dut a terme la restitució dels fons.

UDC ha demanat disculpes pels perjudicis econòmics i polítics que aquest cas pugui comportar en els ciutadans de Cambrils i per la mala imatge que transmet de la política. El president de la Intercomarcal de Tarragona d'Unió, Martí Barberà, ha advertit que el regidor haurà de restituir els diners i si no ho fa ens presentaran com a acusació particular. A més, si dilluns no s'ha fet efectiva la seva baixa com a militant, Barberà proposarà al comitè de govern que se li obri un expedient "per fer-lo fora del partit".

stats