Societat 18/12/2016

Un home mata la seva parella a la Pobla de Mafumet

Més de 300 persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament i s'han decretat dos dies de dol oficial

Agències
2 min
Lectura d'un manifest a càrrec de l'alcalde de l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet per condemnar la mort d'una veïna a mans de la seva parella

TarragonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 44 anys com a presumpte autor de la mort de la seva parella a La Pobla de Mafumet, al Tarragonès, aquest diumenge. A les 12 del migdia l'home s'ha personat a la comissaria dels Mossos de Tarragona i ha confessat ser l'autor de la mort de la seva dona.

Segons les primeres informacions dels Mossos, la dona, de 44 anys, és la parella sentimental de l'home. La policia ha anat a un domicili de la Pobla de Mafumet per comprovar els fets i hi ha trobat el cadàver de la dona, amb signes de violència. Agents de l'àrea d'investigació criminal del Tarragonès s'han fet càrrec de la investigació dels fets.

Els fets van passar dissabte al vespre al tercer pis del número 15 del carrer Reus de la Pobla de Mafumet. L'home hauria mort la dona amb una arma blanca i aquest diumenge al matí ha anat a la comissaria dels Mossos a confessar-ho. La dona havia treballat en un bar de la família al mateix poble i actualment tenia cura d'una persona gran. Poc després de les quatre de la tarda, el jutge ha fet l'aixecament del cadàver.

Concentració davant l'Ajuntament

Més de 300 persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda davant les portes de l'Ajuntament de La Pobla de Mafumet per condemnar la mort de la dona, veïna d'aquesta població. L'alcalde, Joan Maria Sardà, ha llegit un manifest de rebuig a la violència masclista i després s'ha guardat un minut de silenci. En l'acte hi han assistit alguns familiars de la víctima.

Abans de la concentració, l'Ajuntament ha convocat un ple extraordinari al consistori, en què s'han decretat dos dies de dol oficial i s'han cancel·lat els actes municipals.

El Govern condemna l'homicidi

El Govern també ha condemnat l'homicidi. La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Teresa Pitarch, ha expressat en un comunicat el compromís de l'executiu català contra la violència masclista i ha demanat "avançar cap a un canvi de valors".

"Per aconseguir el país que somiem, on cap dona, noia o nena pugui patir agressions masclistes de cap tipus, fa falta avançar en el coneixement i la identificació de la violència masclista" i comptar amb la "complicitat" per eradicar-la, ha assegurat. A la societat encara hi ha "una falta intolerable de reconeixement de l'autoritat i de la llibertat de les dones", ha alertat Pitarch.

Cap de setmana negre a l'Estat

La víctima de la Pobla de Mafumet és la tercera que mor aquest cap de setmana per culpa de la violència masclista a l'Estat. S'afegeix a una dona de 30 anys que ha mort aquest diumenge després de ser agredida amb arma blanca divendres passat a Santiago de Compostel·la. El principal sospitós del crim és la seva exparella, que en aquests moments el busquen les forces i cossos de seguretat.

La matinada de dissabte, una jove de 25 anys va morir assassinada a punyalades a Vigo. La Policia Nacional ha detingut un company de treball de la noia amb qui va mantenir una relació sentimental.

stats