SOCIETAT
Societat 16/11/2011

Detenen un treballador i el cap d'un taller mecànic per estafar asseguradores

El valor aproximat de l'estafa, comptant els 13 vehicles implicats, puja a uns 30.000 euros.

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un treballador i el cap d'un taller mecànic de Santa Coloma de Gramenet per estafar diverses asseguradores, provocant desperfectes a vehicles assegurats a tot risc per pujar el cost de les factures.

La investigació es va iniciar el passat mes d'octubre per tal d'esclarir una denúncia d'una de les empreses asseguradores, que assegurava que el taller mecànic estava facturant uns desperfectes molt superiors als que realment s'havien produït accidentalment. Des del mateix taller reparador, per tal de fer pujar el cost de la factura que s'emetia a l'asseguradora del vehicle, provocaven importants desperfectes al vehicle, diferents als que havien motivat l'entrada al taller. Els investigadors van constatar que els danys peritats per les companyies s'havien produït de forma fraudulenta dins el taller.

El valor aproximat de l'estafa, comptant els 13 vehicles implicats, puja a uns 30.000 euros. Els beneficiaris eren els titulars dels vehicles, per la reparació i el muntatge de peces noves, i els propietaris i gestors de l'empresa per la reparació de danys més quantiosos.

La manera d'actuar i les circumstàncies sempre eren les mateixes: tots els vehicles implicats estaven assegurats a tot risc, absència de part contraria en l'accident o al·legació de fugida de l'altre vehicle i no intervenció de la grua per evitar l'informe de l'estat del vehicle. Així doncs, els titulars dels vehicles s'adreçaven directament al taller i el propietari del negoci o el cap de taller els rebia i els estacionava a l'interior.

Seguidament, es feia la primera comunicació a la companyia asseguradora, aprofitant que el propietari del taller i la seva filla són mediadors d'una asseguradora. Posteriorment, el cap de taller, en horari de tancament del negoci, produïa danys als vehicles fregant-los amb altres, col·lidint contra columnes de pedra del taller, contra maquinària, etc. L'endemà de produir els danys des del taller s'activava el peritatge del vehicle.

La investigació s'ha tancat amb la detenció, el passat 27 d'octubre, de Pedro C.A, de 43 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veí de El Masnou, quedant en llibertat després de declarar, i Antonio S.C, de 61 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veí de Cabrera de Mar que es va detenir el 8 de novembre i va passar a disposició judicial l'endemà. El jutge en va decretar llibertat amb càrrecs. A més, s'han imputat onze persones més.

stats