Societat 04/01/2017

Detenen al Vendrell un històric narcotraficant de la màfia calabresa mentre passejava el gos

L'home havia fugit d'Itàlia després que el condemnessin a 23 anys de presó i estava en cerca i captura

Ara
1 min
El cotxe a través del qual els mossos van poder identificar el narcotraficant arrestat

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut al Vendrell un històric narcotraficant de la màfia calabresa de l'Ndrangheta que havia fugit d'Itàlia després que el condemnessin a 23 anys de presó per tràfic de drogues. Segons els mossos, el detingut subministrava cocaïna a la màfia calabresa des dels anys noranta i amb el temps s'havia convertit en una figura preeminent del narcotràfic a nivell internacional.

L'home, de 43 anys, vivia amb els pares i el germà en una urbanització del municipi i utilitzava una identitat falsa. Els agents van interceptar-lo mentre passejava el gos per la urbanització. Inicialment l'arrestat els va mostrar una documentació italiana que era falsa, segons va poder comprovar la policia posteriorment.

Identificat casualment

Els mossos van detectar el cotxe del narcotraficant mentre investigaven diversos robatoris que s'havien produït en la urbanització del Vendrell on van detenir-lo. A una patrulla que feia tasques de vigilància preventiva per evitar nous assalts li va cridar l'atenció un cotxe amb matrícula italiana que estava aparcat al carrer.

Quan van comprovar les dades del turisme, els agents van veure que estava a nom de la parella d'un home que tenia una ordre de recerca de les autoritats italianes per una condemna de 23 anys de presó per narcotràfic.

Els mossos van muntar un dispositiu de vigilància i finalment aquest dimarts van comprovar que el cotxe es posava en marxa. Els agents van interceptar-lo a l'AP-7: a dins hi anaven els pares del narcotraficant i el germà, que es dirigien a França. Una altra patrulla va localitzar llavors al detingut passejant el gos per la urbanització i el va arrestar.

stats