Societat 17/01/2017

Deixa el nadó a la furgoneta amb el gos mentre se'n va a la discoteca

Els Mossos van arrestar la mare i el Govern s'ha fet càrrec de la tutela de la criatura

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han arrestat a Cerdanyola del Vallès una mare de 34 anys que va deixar el nadó a la furgoneta amb el gos durant gairebé dues hores, mentre era en una discoteca del municipi. Una patrulla va localitzar la criatura en bon estat.

La Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) s'ha fet càrrec de la tutela de l'infant, mentre que el jutge ha decretat la llibertat provisional amb càrrecs per a la mare, que va declarar davant el jutge l'endemà del seu arrest. La responsabilitzen d'un delicte d'abandonament de menor.

Els Mossos van detectar la dona en un control de trànsit cap a dos quarts d'una de la matinada del 14 de gener. Circulava amb la furgoneta amb un amic, el nadó i un gos. La conductora va explicar als agents que havia vingut des de Barcelona per portar un pastís a uns amics que eren en una discoteca propera i que després se'n tornaria cap a la capital catalana. Quan van acabar el control, els agents van passar per davant del local i van veure la furgoneta aparcada a l'exterior.

En males condicions higièniques

Tement que el nadó fos sol dins el vehicle i en una nit freda, els mossos van intentar obrir la furgoneta, que estava tancada, i van avisar un client de la discoteca perquè localitzés a l'interior la conductora. La dona va reconèixer que havia deixat la criatura dins el vehicle dormint en un bressol. Quan va mostrar l'interior, els agents van comprovar que el nen estava dormint tapat amb diverses mantes. Al voltant hi havia matalassos bruts i el gos, que anava sense morrió.

Els agents van fer un control d'alcoholèmia a la dona –la taxa era de 0,23 mg per litre d'aire expirat– i la van traslladar arrestada a la comissaria. També van avisar la DGAIA, que s'ha fet càrrec de la criatura.

stats