Talla el penis a l'amo del bar on treballa perquè assegura que la volia violar

Els Mossos detenen la dona, que al·lega defensa pròpia, i investiguen el "context" dels fets

2 min
La persiana del bar El Sibarita de la Barca s'ha mantingut abaixada aquest dimarts.

BarcelonaUn home s’ha presentat passades les dues de la matinada a la seu de la policia local de Sant Andreu de la Barca amb una ferida al penis. A continuació hi ha entrat una dona que ha assegurat que li havia tallat el penis amb un ganivet perquè ell la volia violar. La policia ha avisat el SEM, que ha traslladat el ferit –propietari d’un bar del municipi– a l’Hospital de Bellvitge, on l’han operat d’urgència. Pel que fa a la dona –que treballa al bar–, els Mossos d’Esquadra l’han portat a la comissaria de Martorell i l’han detinguda per un delicte de lesions. Ara la policia investiga si la dona ha actuat en defensa pròpia, com afirma, per protegir-se d'una agressió sexual que hauria intentat el ferit. Ella manifesta no era el primer cop que la forçava a tenir relacions.

L’home ha recorregut de matinada els pocs metres de separació entre el bar El Sibarita de la Barca i la comissaria de la policia local de Sant Andreu de la Barca. Acabava de rebre un tall al penis i ha demanat ajuda als agents. De seguida l’han enviat amb una ambulància a l’hospital i els Mossos encara no han pogut interrogar-lo perquè li han hagut de fer una intervenció quirúrgica. En canvi, la policia ja ha pogut prendre declaració a la dona que ha arribat a la comissaria darrere d’ell. El cap de la comissaria de Martorell, l’inspector Òscar Carreras, diu que la dona “ha explicat en detall” què ha passat al bar. Ell és el propietari i ella hi treballa des de fa temps, són de Bangladesh, no consta que tinguessin cap relació sentimental i no hi havia denúncies prèvies.

Carreras demana “molta prudència” per descriure el “context” dels fets. Segons l’inspector, la investigació haurà d’aclarir si hi ha “indicis” de l’intent de violació perquè llavors puguin intervenir “en conseqüència”. Els Mossos volen buscar proves amb una inspecció ocular al bar, que ha mantingut la persiana abaixada tot aquest dimarts, per tenir més elements tant de la presumpta agressió sexual com de la ganivetada al penis. Carreras afegeix que a part de la declaració de la dona encara no han pogut recollir cap altre testimoni. “És la fase inicial de la investigació”, explica l’inspector, que deixa clar que la dona ha declarat que l’home la intentava violar quan ha decidit utilitzar el ganivet per tallar-li el penis. També ha assegurat que anteriorment l’home ja l’havia agredit sexualment en diverses ocasions.

Un altre possible delicte

“Evidentment ha reconegut l’acció”, diu Carreras sobre el penis seccionat, però afegeix que, en canvi, s’ha de definir el possible delicte contra la llibertat sexual. Per això avança que “si les declaracions i les gestions de la investigació determinen que hi ha un altre fet delictiu”, els Mossos actuaran contra l’home. Pel que fa a les lesions al penis, la policia s’ha limitat a precisar que són “greus”, afecten la zona dels genitals i no perilla la vida del ferit. L’home, a part d'aquest bar, té més locals. La investigació continua oberta i els Mossos de moment mantenen detinguda la dona, a l’espera de decidir si la passen a disposició judicial. També estan pendents de l’evolució de l’home per poder prendre-li declaració.

stats