Societat 21/10/2016

A presó un delinqüent sexual reincident per tornar a abusar d'una menor, enganyant-la

El detingut ja tenia antecedents per fets similars a Terol i li constaven 5 denúncies més

Ara
2 min
ordinador

BarcelonaEl jutge ha enviat provisionalment a la presó un veí de Vallirana de 39 anys que hauria abusat sexualment d'una menor de 15 anys, a qui va conèixer a través de les xarxes socials fent-se passar per un adolescent. Segons els Mossos d'Esquadra, després de guanyar-se la seva confiança, va aconseguir que la noia li enviés fotografies de caràcter sexual i va acabar abusant d'ella.

Els agents van comprovar que l'home ja havia estat detingut per uns fets similars a Terol, on té vigent una ordre d'allunyament d'un jutjat penal. També li consten 5 antecedents més per altres delictes sexuals. Els Mossos no donen per tancada la investigació i no descarten que es pugui relacionar l'arrestat amb altres abusos.

Perfil fals a internet

Tot va començar el juny passat, quan el detingut es va crear un perfil fals a les xarxes socials i es va fer passar per un jove de 17 anys. A poc a poc s'hauria guanyat la confiança de la menor, fins que va aconseguir quedar-hi. En aquella primera trobada, la noia es va trobar amb un home més gran i diferent de les fotos que penjava al seu perfil.

Tot i així, el detingut la va tornar a enganyar i li va dir que només tenia 24 anys. Els Mossos expliquen que l'arrestat i la noia van continuar mantenint el contacte per les xarxes fins que l'home la va convèncer perquè li enviés diverses fotografies sexuals.

Controlava els seus moviments

Durant les vacances, el detingut va arribar a seguir la noia fins a l’apartament d’estiueig dels pares, per controlar els seus moviments. Quan va acabar l'estiu, va aconseguir convèncer-la perquè tornessin a quedar, amb regals i enganys. L'home va portar la noia a casa seva i en va acabar abusant sexualment.

Després la va amenaçar perquè no expliqués res. Els Mossos asseguren que a partir de llavors, l'home va començar a controlar els amics i contactes que tenia la jove a través d'una aplicació de missatgeria. Finalment, la noia ho va explicar al seu pare i van denunciar els fets el 12 d'octubre.

stats