Detingut un home per haver matat la parella calant-li foc

La dona va ser agredida a la Bisbal del Penedès i va morir per les cremades a la Vall d’Hebron

3 min
L'entrada a la casa de la Bisbal del Penedès on van passar els fets, amb una cinta policial aquest matí.

BarcelonaSegon crim masclista en menys de 15 dies a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 37 anys acusat d'haver matat la seva parella, una dona de 50 anys, calant-li foc amb benzina. L'assassinat va passar dilluns a la tarda en una casa aïllada de la urbanització Can Gordei de la Bisbal del Penedès. Quan la policia va arribar al domicili, al veure les cremades de la víctima va activar un helicòpter medicalitzat per portar-la a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on va morir unes hores després.

A les 16.50 h va entrar un avís al 112 per un incendi en un habitatge de la Bisbal del Penedès. Els primers agents dels Mossos que s'hi van desplaçar van trobar-se la dona amb cremades molt greus i l'home amb cremades lleus. Els dos van manifestar versions contraposades sobre les flames: el detingut va dir que ella s'havia intentat suïcidar però la víctima va explicar que ell li havia calat foc. Per això després de traslladar la dona a la Vall d'Hebron i l'home a l'Hospital del Vendrell els investigadors van treballar per aclarir la causa de l'incendi.

L'habitatge està ubicat en una zona aïllada de la urbanització Can Gordei de la Bisbal del Penedès.

En poca estona, i tenint en compte el que havien expressat els dos, els Mossos van arribar a la conclusió que l'home havia calat foc a la dona amb benzina amb la intenció de matar-la. A les 19.15 h, un parell d'hores després que la policia hagués rebut l'avís per l'incendi, l'home va quedar formalment detingut, quan encara estava a l'Hospital del Vendrell. En aquell moment se'l va arrestar per intent d'homicidi perquè la dona continuava amb vida a la Vall d'Hebron. Cap a les 22.00 h, però, es va saber que la víctima havia mort i la investigació va passar a ser per un homicidi consumat.

Quan l'home va rebre l'alta mèdica, els Mossos el van portar a la comissaria del Vendrell, on el mantenen detingut mentre recopilen més indicis per a la investigació. De moment està pendent el resultat de l'autòpsia. La policia haurà de traslladar el detingut, com a molt tard dijous, al jutjat de violència contra la dona, que haurà de decidir si l'envia provisionalment a la presó. L'home tenia un antecedent per violència contra la seva mare.

En un comunicat, l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha lamentat la mort de la veïna i ha puntualitzat que encara no se li ha comunicat oficialment que sigui un cas de violència de gènere. "Condemnen tota classe de violència", ha transmès el consistori. La Generalitat també ha condemnat el feminicidi en un comunicat en el qual ha fet arribar el condol a la família de la víctima. Mig miler de persones s'han concentrat aquesta tarda davant l'Ajuntament per rebutjar l'homicidi.

Tercer feminicidi aquest any a Catalunya

Aquest assassinat de la Bisbal del Penedès és el segon crim masclista d'aquest any a Catalunya i el tercer feminicidi, segons el recompte de l’Institut Català de les Dones (ICD). Fa només dues setmanes els Mossos van detenir un home de 40 anys acusat d'haver matat la seva exparella a l'interior del pis on vivia la dona, a Manresa, on els agents van trobar el cos sense vida de la víctima, de 34 anys. El presumpte autor es va intentar suïcidar. Pel que fa al primer feminicidi d'aquest any a Catalunya va ser al gener, quan un home va matar la seva mare a Badia del Vallès. En aquell cas van arrestar l'home, de 48 anys, com a presumpte autor de l'assassinat de la seva mare, de 94 anys, a casa seva.

Comptant el cas d'aquest dilluns, a Espanya vuit dones han sigut assassinades aquest any per la seva parella o exparella i tres menors han quedat orfes, dos dels quals són els fills de la víctima de Manresa.

stats