Societat 02/07/2014

Detingut un menor que n'amenaçava d'altres per obtenir imatges sexuals

Es guanyava la confiança de les víctimes després de contactar-hi a través de Facebook

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir el 19 de juny un menor d'edat acusat d'amenaçar altres nois i noies, també menors, i de difondre imatges de caire sexual a través de la xarxa, una pràctica denominada 'grooming'. El detingut contactava amb les seves víctimes a través d'un perfil fals de Facebook i després de guanyar-se'n la confiança, els demanava imatges de caire sexual.

Un cop el detingut les tenia, en sol·licitava més sota amenaces contundents de difondre les que ja tenia entre els seus grups d'amics. El menor va poder ser enxampat després que una de les víctimes posés una denúncia als Mossos d'Esquadra.

La policia catalana ha destacat l'extrema contundència de les amenaces i coaccions que duia a terme, ja que dues de les víctimes van patir un assetjament molt violent i, fins i tot, una d'elles va intentar tallar-se les venes en no poder suportar la pressió.

Al domicili del detingut van trobar tres discs durs, dos ordinadors portàtils, dos telèfons mòbils i una tauleta electrònica. Un cop detingut, els Mossos d'Esquadra el van posar a disposició de la Fiscalia de Menors.

stats