Societat 21/02/2019

Quatre detinguts en les mobilitzacions del 21-F

El SEM ha atès 44 persones, totes per lesions lleus excepte una menys greu

Ara
2 min
Els Mossos enduent-se un dels detinguts / PERE TORDERA

BarcelonaQuatre persones han quedat detingudes durant les mobilitzacions de la vaga general del 21-F. Al voltant de les 9.00 h, els Mossos d'Esquadra han detingut una primera persona per atemptat contra els agents de l'autoritat en el desallotjament d'una concentració a la Gran Via de Barcelona, a l'altura del carrer Urgell. Segons la policia, el detingut ha donat un cop de puny a un agent. Abans de les 10.00 h, han detingut una segona persona, també per atemptat contra els agents de l'autoritat, en el desallotjament dels talls de carreteres a Gurb, a la C-17 i la C-25, on alguns manifestants han llançat objectes als agents, segons la policia. Al vespre, els Mossos han deixat l'arrestat a Gurb en llibertat a l'espera que el jutge el citi a declarar.

A les 13.00 h, els Mossos han detingut una tercera persona, també per atemptat contra els agents de l'autoritat, en el desallotjament de la N-240 a Tarragona, quan s'han llançat objectes a la línia policial. A la tarda, han deixat aquest arrestat en llibertat a l'espera que el jutge el citi a declarar. A les 14.00 h, els Mossos han detingut una quarta persona, també per atemptat contra els agents de l'autoritat, a Tarragona.

En els incidents a Gurb, un periodista de TV3 ha resultat ferit pel llançament d'una pedra i ha sigut atès pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El departament d'Interior ha informat que agents antiavalots dels Mossos, de la Brigada Mòbil (Brimo), han quedat ferits en el dispositiu per restablir la circulació a l'AP-7 a Sant Julià de Ramis i ha afegit que també s'han produït incidents a l'AP-7 a Medinyà. Segons el departament, 16 Mossos han acabat ferits en les actuacions per la vaga general del 21-F, set dels quals han rebut l'atenció del SEM.

El SEM ha informat que ha atès 44 persones, totes per lesions lleus excepte una menys greu, en els diversos incidents. S'han traslladat 20 persones a centres sanitaris i les altres han sigut donades d'alta in situ. Un dels trasllats s'ha produït a Terrassa -on s'ha atès in situ una altra persona-, 10 a Barcelona -on s'han atès in situ 14 persones més-, dos a Gurb -on s'han atès in situ dues altres persones-, cinc a Lleida i dos a Tarragona. A Medinyà sis Mossos han sigut donats d'alta in situ i a Girona un altre agent.

Desallotjament dels concentrats a la Gran Via /MANOLO GARCÍA

A Barcelona també s'han viscut moments de tensió quan els Mossos han desallotjat els talls viaris, com el de la Gran Via a l'altura del carrer Rocafort. En aquest punt, els agents han identificat els manifestants i els han apartat de la calçada per restablir la circulació. Els concentrats portaven pancartes amb missatges com "L'autodeterminació no és delicte" i cridaven consignes com "Si ens toquen a una, ens toquen a totes". Al llarg de matí, a Barcelona, diversos grups de manifestants han fet talls a l'avinguda Diagonal, l'avinguda Meridiana, la Gran Via, el carrer de Sants, la ronda General Mitre i la plaça Lesseps.

stats