Societat 15/07/2014

Detinguts tres mariners del vaixell emblema l'armada espanyola per tràfic de cocaïna

Membres de la tripulació del vaixell escola Juan Sebastián Elcano haurien comprat 20 quilos d'aquesta droga a Colòmbia per vendre-la a Nova York

Europa Press
2 min
El vaixell-escola de l'Armada espanyola Juan Sebastián Elcano, en una imatge d'arxiu / Beninho

MadridTres mariners de la tripulació del vaixell més emblemàtic de l'Armada espanyola 'Juan Sebastián Elcano' han estat detinguts a Marín (Pontevedra) per presumpte tràfic de drogues. En concret, se'ls acusa d'haver comprat 20 quilos de cocaïna a Colòmbia i vendre-la posteriorment a Nova York. Segons han informat a Europa Press fonts de la investigació, els tres mariners van ser detinguts a l'arribada del vaixell a l'Escola Naval Militar de Marín, a la finalització del 85 creuer d'instrucció, d'acord amb una ordre internacional emesa des dels Estats Units.

Les esmentades fonts han explicat que els tres detinguts, que són membres de la tripulació del vaixell-escola i no formen part del grup d'alumnes, haurien adquirit la cocaïna durant la seva parada al port colombià de Cartagena fa pocs mesos i després l'haurien venut a un traficant a la ciutat de Nova York.

Pel que sembla, la policia novaiorquesa va detenir posteriorment a aquest traficant i la investigació va portar fins als mariners del 'Juan Sebastián Elcano', de manera que les autoritats nord-americanes van emetre una ordre internacional de detenció. La Policia espanyola va comunicar aquest fet a l'Armada i els mariners van ser detinguts a Marín, on el vaixell va arribar diumenge passat per assistir als tradicionals actes castrenses del 16 de juliol, dia de la festivitat de la Verge del Carme, patrona de l'Armada, abans de marxar per tornar al seu port base a San Fernando (Cadis).

El 'Juan Sebastián Elcano' va iniciar el passat 1 de març aquest creuer d'instrucció per 69 guàrdies marines pertanyents a les promocions 415 de Cos General i 145 d'Infanteria de Marina i que es troben a punt de finalitzar el seu quart any de formació acadèmica. Al llarg d'aquests sis mesos, el vaixell ha navegat pel mar Mediterrani, l'oceà Atlàntic, el mar Carib i el mar del Nord, deixant rere seu un total de 18.000 milles nàutiques i fent escala en els ports de Càller (Itàlia ), Maó, Seta (França), Melilla, Cadis, Santa Cruz de Tenerife, Praia (Cap Verd), Cartagena (Colòmbia), Santo Domingo (República Dominicana), Nova York, Dublín (Irlanda), Hamburg (Alemanya) i Oslo (Noruega).

stats