Societat 12/07/2013

La defensa dels acusats d'extorsionar el Riviera i el Saratoga demana la nul·litat de les escoltes

Aquest divendres s'han presentat les qüestions prèvies per dilucidar si s'accepten les proves. El judici començarà formalment al setembre

Acn
2 min
Els processats en el judici Riviera i Saratoga aquest divendres a l'Audiència de Barcelona./ ACN

BarcelonaLa defensa dels policies implicats en la trama que extorquia els bordells Riviera i Saratoga han demanat la nul·litat de les escoltes telefòniques i d'algunes parts de la investigació essencials per mantenir la causa. Les peticions dels lletrats han deixat al descobert la complexitat d'una trama amb diverses ramificacions que durant aquest divendres i dilluns ha de dilucidar quines proves s'accepten en un judici que formalment començarà al setembre.

L'advocada Olga Tubau, defensora de l'excap de la Brigada d'Estrangeria de la policia espanyola a Barcelona, 'Jordi', pretén que no es tingui en compte l'informe 'gata', realitzat per afers interns de la Policia, però ignorant el jutjat d'instrucció 33. Tubau ha denunciat en la seva intervenció que el seu client va ser investigat irregularment per afers interns de la policia estatal.

Segons ha explicat, els policies del Cos Nacional de Policia van començar a seguir 'Jordi' a petició d'un dels seus caps, també imputat en la trama. I ho van fer "sense informar-ne el jutjat d'instrucció número 33". Això suposa una vulneració del dret al jutge predeterminat i, per tant, l'informe d'Afers Interns, conegut amb el nom d'"informe gata", hauria de desaparèixer del sumari.

L'advocat Josep Maria Fuster-Fabra, defensor dels advocats imputats, ha criticat també l'"informe gata", i assegura que els agents d'Afers Interns, a banda de treballar sense cap supervisió judicial, van falsificar dates de declaracions que van prendre a l'hotel Majestic i no en seu policial.

La fiscalia considera que els 20 acusats van cometre multitud de delictes, com afavoriment de la prostitució, associació il·lícita, extorsió, suborn, revelació de secrets, omissió del deure de perseguir delictes, falsedat documental, infidelitat en la custòdia de documents i violació d'informació per raó de càrrec. Per això, demana penes de presó de 44 anys per a 'Jordi'; 21 per al comissari L. G. G.; 17 per a l'inspector en cap A.O.B.; 22 per a l'inspector en cap A.N.M., i penes inferiors per a altres policies. Als responsables dels prostíbuls els demanen al voltant de 15 i 20 anys de presó, mentre que als advocats els poden caure penes de 5, 15 i 20 anys de presó. El fiscal demana la clausura definitiva dels dos locals i multes de desenes de milers d'euros per a alguns dels acusats.

Aquest divendres i dilluns que ve se celebren dues sessions dedicades a qüestions prèvies que serviran per dilucidar quines parts del sumari s'accepten finalment com a proves quan comenci el judici al setembre.

stats