Societat 05/12/2013

La DGT envia una carta als propietaris de vehicles de més de 10 anys per actualitzar la base de dades

L'objectiu no és sancionador sinó posar al dia els arxius dels vehicles que no es van donar de baixa correctament, o no van fer el canvi de nom després d'una venda

Albert Solé
1 min
La N-340 a l'altura de Roda de Berà s'omple de cotxes la majoria de divendres  a la tarda.

BarcelonaLa Direcció General de Trànsit (DGT) del govern espanyol ha decidit posar al dia la base de dades dels vehicles que té registrats i ha fent un enviament massiu de cartes als propietaris de vehicles de més de 10 anys, segons la informació de la que disposen.

Molta de la gent que ha rebut aquesta carta s'ha vist sorpresa perquè la DGT els pregunta per un vehicle que fa anys que van donar de baixa o van vendre. Precisament aquest és l'objectiu, posar al dia la base de dades antiquada de la DGT, i no pas advertir d'una possible sanció.

Aquesta és la principal diferència amb les 500.000 cartes que va enviar el Servei Català de Trànsit (SCT) en què avisava als propietaris dels cotxes que no tenen l'ITV superada que si són caçats circulant, seran multats.Gràcies a aquestes cartes, però, l'SCT també ha pogut actualitzar els seus arxius pels mateixos motius.

Per donar de baixa el vehicle, o actualitzar informació errònia, la DGT ha penjat a internet dos formularis que s'han d'omplir i enviar a la Prefactura de Trànsit Provincial, o enviar per correu ordinari.

La DGT no ha fixat cap termini per fer aquesta actualització de dades.

stats