Societat 04/08/2012

La discoteca Pont Aeri anuncia que tanca per la pujada de l'IVA

El local icona d'un sector del públic juvenil, el lloc on Els Catarres prometien portar la 'choni' Jenifer, fa 21 anys que funciona

Efe / Ara
2 min
Sala de ball de la discoteca Pont Aeri, a Vallgorguina / PONT AERI

VallgorguinaLa mítica discoteca Pont Aeri –la de la Jenifer dels Catarres– ha anunciat que tancarà al novembre, 21 anys després de la inauguració del primer dels locals, a Terrassa. El motiu al·legat: no pot assumir l'increment de l'IVA que s'aplicarà al setembre, que en el cas de l'oci nocturn augmentarà 13 punts, del 8 al 21%.

La patronal del sector, Fecasarm, ha advertit en un comunicat que aquesta pujada impositiva tindrà conseqüències "nefastes" per a les discoteques i sales de festes i espectacles i ha subratllat que aquesta decisió "ja s'ha començat a cobrar les primeres víctimes", com és el cas de Pont Aeri.

La coneguda discoteca, ubicada al terme de Vallgorguina (Vallès Oriental), molt afectada per la crisi i l'elevada taxa de desocupació juvenil, es veu incapaç de superar l'aplicació d'aquest "desmesurat" augment de l'IVA, atès que això farà baixar encara més la clientela del local, de manera que fa "del tot inviable econòmicament", segons el propietari, Ramón Escudero.

Davant aquest escenari, Escudero, president de l'Associació Provincial Barcelonina de Locals d'Oci Nocturn, assegura que es veu obligat a anunciar el pròxim cessament de l'activitat del seu local.

"Aquesta decisió ha suposat l'estocada final al nostre sector", assegura en un comunicat Escudero, que estima que l'afluència de públic a les discoteques i locals d'oci nocturn baixarà un 30% més per la pujada de l'IVA. El tancament de Pont Aeri deixarà sense ocupació 30 persones.

La història de Pont Aeri va començar l'any 1991 amb una discoteca a Terrassa. Posteriorment n'hi ha hagut a Manresa, ha tornat a Terrassa i des del 2002 és a Vallgorguina, tot i que l'establiment original, el de Terrassa, s'obria els caps de setmana fins al 2004. També hi va haver un Pont Aeri a Traiguera (Baix Maestrat), que va tancar el 2002.

stats