Societat 18/02/2015

Els disfressats d'agent del 4-F diuen que la paròdia era una crítica i no una burla

Els joves, un dels quals és fill de l'alcaldable de CiU a Mataró, consideren que la disfressa representava els dubtes encara existents del cas

Ara
1 min
La disfressa que ha general la polèmica a Mataró / ACN

BarcelonaEls joves que es van disfressar d'agents de la Guàrdia Urbana amb un test al cap, en al·lusió al cas 4-F, al carnaval de Mataró han manifestat que es tractava d'una vestimenta "crítica" amb els fets. De fet, consideren que la seva disfressa representava els "dubtes encara existents" arran del documental 'Ciutat Morta', per la qual cosa lluïen un interrogant al test. D'aquesta manera, rebutgen haver-se burlat de l'agent ferit.

Mitjançant un comunicat de la cooperativa d'advocats Col·lectiu Ronda, que defensa els joves entre els quals hi ha el fill de l'alcaldable de CiU a Mataró, expressen que van escollir la disfressa per participar en un acte anomenat la Portabardellada, un acte satíric del carnaval crític amb fets que han transcorregut el darrer any. En aquest cas en concret, per la mediatització del cas.

Per això mateix, lamenten tots els comentaris que "ataquen l'honor" dels joves i que "vulneren la seva intimitat" i dels seus familiars. Tot i així, també s'han volgut disculpar a aquelles persones que s'hagin pogut sentir "ofeses, dolgudes o atacades" per haver fet una interpretació diferent de la disfressa.

stats