Llibertat provisional amb mesures cautelars per a l'home de 21 anys acusat de maltractar el seu fill de dos mesos

L'Ajuntament de Pineda de Mar es personarà com a acusació particular

El jutjat de Guàrdia d'Arenys de Mar ha acordat llibertat provisional amb mesures cautelars per a l'home de 21 anys acusat de maltractar el seu fill de dos mesos, que continua ingressat a l'UCI de l'Hospital de la Vall d'Hebron.

El jutge l'obliga a comparèixer setmanalment al jutjat, li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del país i acostar-se al seu fill a una distància inferior a 500 metres.

Segons fonts del centre hospitalari, el nadó continua estable dins la gravetat.

Salut estudia si els maltractaments al nadó ingressat es podrien haver detectat abans

Va ser el centre hospitalari el que va activar el protocol per maltractament i va donar l'alarma als Mossos, que van detenir el pare del nen en un municipi del Maresme dijous a la tarda.

A l'arrestat se l'acusa d'un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions, uns delictes que podrien canviar si el nadó acaba morint a causa de les lesions. Dijous la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) va anunciar que havia obert un expedient de desemparament i va assumir la tutela del nadó.

En paral·lel, el departament de Salut, a través de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert un expedient per investigar l'assistència prèvia que ha rebut el nadó en diferents centres les últimes setmanes, segons informa el Govern. 

A més, Afers Socials està analitzant l'actuació dels serveis socials municipals. D'altra banda, la conselleria s'ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l'infant.

Pineda de Mar es personarà com a acusació particular

L'Ajuntament de Pineda de Mar també es personarà com a acusació particular. L'alcalde del municipi maresmenc on està empadronada la família, Xavier Amor, ha explicat en declaracions a Ràdio Pineda que dilluns s'ha convocat una Junta de Portaveus extraordinària al migdia per tractar la situació. Alhora, ha posat el consistori "a disposició de la Generalitat per col·laborar" i ha expressat que "ara el més important és la recuperació del nadó i que es faci justícia".