El director dels Mossos diu que el dispositiu policial per al 27-S serà el "mateix" que en qualsevol jornada electoral

Albert Batlle diu a RAC 1 que "no hi ha cap preocupació", en termes de seguretat, per al 27-S, i afirma que els responsables de seguretat informàtica dels Mossos estaran "alerta" per evitar ciberatacs

El director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, assegura que el dispositiu policial per al 27-S serà el "mateix" que en qualsevol jornada electoral i afirma que "no hi ha una preocupació especial" per a aquestes eleccions.

Batlle ho ha dit aquest dilluns en una entrevista a 'El món a RAC1', en què ha afirmat que els responsables de seguretat informàtica dels Mossos estaran "alerta" per evitar ciberatacs com els que hi va haver els dies previs al procés participatiu del 9-N passat. "Ningú està lliure de patir un atac de 'hackers'", ha dit Batlle, alhora que ha evitat fer "cap especulació" sobre l'origen dels anteriors atacs informàtics.

Relació amb els cossos de l'Estat

El director dels Mossos ha assegurat que la relació amb la Policia Nacional "a nivell operatiu sempre ha estat bona", malgrat que ha admès que "a vegades" es poden generar "desajustos" amb la policia espanyola "com amb qualsevol altre cos". En tot cas, ha afirmat que amb la "seguretat" dels ciutadans no s'hi pot "jugar" ni es pot "frivolitzar", i en aquesta línia ha assegurat que la policia catalana sempre "hem intentat defugir de la picabaralla" amb els altres cossos policials.

No obstant això, Batlle ha afirmat que "en temes sensibles com el terrorisme o el crim organitzat, no volem ser intermediaris, volem ser a la taula".

Preguntat sobre quantes operacions contra el jihadisme hi ha en marxa a Catalunya, Batlle ha evitat quantificar-les, però ha afirmat que "ens hem d'acostumar a veure cossos armats en llocs sensibles", ja que tenen un "caràcter dissuasiu".