Societat 14/09/2013

Un nen de dotze anys dissenya un robot cambrer que distribueix 'snacks' entre els oficinistes

Rohan Agrawal, un nen de dotze anys autodidacte, es converteix en una de les promeses de l'enginyeria actual

Ara
2 min

BarcelonaDiuen d'ell que en sap més que els doctors en la matèria. Encara no ha fet tretze anys però Rohan Agrawal és, ja, una autèntica promesa de la robòtica. A l'edat que altres nens encara juguen ell acaba de completar una estada "laboral" amb Ologic, una de les principals companyies d'enginyeria robòtica del món, amb seu a Califòrnia. Acabat d'arribar a l'empresa, que treballa dissenyant robots per als gegants Google i Disney, Agrawal va crear una màquina que camina per l'oficina lliurant bosses de patates fregides als seus treballadors.

Pot semblar lúdic, per les característiques de la invenció. Però al darrere del robot que avança per l'oficina lliurant bosses de patates hi ha hores de feina i una ment excepcional. La d'aquest nen de dotze anys, fill d'enginyers, que ha aconseguit dissenyar ginys molt sofisticats sense haver rebut una formació específica, més enllà de formar part d'un club d'aficionats a la robòtica. Agrawal és autodidacte, tot i que els seus pares són enginyers. Però asseguren que l'únic que van fer és comprar-li un llibre on s'ensenyava com fer circuits electrònics.

A partir d'aquí, llegint i experimentant, Agrawal va passar de jugar a crear autèntics robots. Amb només cinc anys havia creat la seva pròpia pàgina web. Als nou, ja havia construït un robot capaç de trobar un objecte damunt d'una taula. I amb deu anys ja va tenir la seva primera experiència laboral amb una companyia especialitzada en la construcció de robots econòmics.

La seva última creació està inspirada en l'iRobot, l'aspiradora que neteja sola. Però, en comptes d'anar amunt i avall del pis aspirant la pols, el seu robot avança per l'oficina oferint bosses de patates i de coses per picar als treballadors. Un cambrer automàtic creat per un nen que encara no té edat de treballar, i que s'ha convertit, ja, en una de les joves promeses de l'enginyeria del segle.

stats