Societat 10/09/2013

Els districtes de Barcelona celebren la Diada

El primer acte, la instal·lació al Poble Sec d'una gran senyera que es mantindrà en record dels fets de 1714

Ara
2 min

BarcelonaLa Diada Nacional de Catalunya s'acosta i els districtes de Barcelona ho celebren amb diversos actes i activitats. El primer va tenir lloc aquest dilluns dia 9 de setembre al districte de Sants Montjuïc, amb la instal·lació d'una gran senyera amb un pal de 8 metres d'alt a la plaça del Setge de 1714, situada al barri del Poble-sec. La bandera quedarà instal·lada permanenment en record dels fets de 1714.

A la resta de districtes, la major part dels actes tenen lloc aquest 10 de setembre. A la tarda, tindrà lloc el 'Concert de música barroca i instrumental de l'àrea catalana i l'àmbit hispànic" a Sarrià-Sant Gervasi -18.30h- i l'ofrena floral del districte de Sant Andreu, acompanyada de la conferència 'Sant Andreu de Palomar al voltant de 1714' -18:45h-.

Més endavant, al vespre, a Sant Martí tindrà lloc el 'Concert de la Diada: la música de la Catalunya dels trobadors i de la Guerra de Successió' -19:00h-, a l'Eixample un concert de música tradicional catalana a càrrec del grup De Soca-rel de Ballets de Catalunya -19:00h-, i un concert d'havaneres amb ron cremat a Les Corts -19:30h-.

D'altra banda, el G6 de Gràcia organitza un acte al costat del monument dedicat a Pompeu Fabra a la plaça Lesseps, on es llegirà un manifest i s'interpretarà els Segadors -20:00h-. A Horta Guinardó tindrà lloc un acte commemoratiu de l'Onze de Setembre en què s'homenatjarà els que van lluitar per la ciutat i per Catalunya durant el setge de Barcelona -20:00h-.

I els actes també s'allarguen més enllà de la Diada. El 14 de setembre, Nou Barris celebrarà un acte de commemoració que comptarà amb la participació de la colla gegantera del districte i la Coronela de Barcelona, entre d'altres.

stats