Societat 20/03/2016

Diumenge de Rams negre a l'autopista AP-7

"Són molts quilòmetres de recta i potser els conductors es confien", diu l'alcalde de Freginals

Roser Royo
2 min
Almenys 14 morts a l'autopista AP7 en l'accident d'un autocar

FreginalsDiumenge de Rams negre a l'autopista AP-7, després que aquesta matinada un autocar d'estudiants universitaris que tornava de Falles de València en direcció Barcelona envaís el carril contrari i xoqués frontalment amb un turisme.

Cares compungides i panorama dantesc. Ja fa una estona que s'han emportat el turisme totalment destrossat, però l'autocar encara està aparatosament tombat enmig de l'AP-7, just al quilòmetre 333 a l'altura de Freginals (Montsià).

El tram té una elevada sinistralitat, segons ha explicat l'alcalde de Freginals, Josep Roncero. "Són molts quilòmetres de recta i potser els conductors es confien", ha apuntat des del lloc dels fets, on hi ha anat tan bon punt s'ha assabentat de la magnitud del sinistre. En aquest tram no hi ha cap tanca que separi els dos sentits de la marxa; només hi ha arbustos, i això explicaria que l'autobús envaís el sentit contrari.

"Sí que hi ha molts accidents, però no sabem gaire bé per què. És una recta, la calçada està bé, però hi ha molts accidents i el d'avui ha estat molt tràgic", assenyala l'alcalde Roncero, que tan bon punt s'ha assabentat de la magnitud del sinistre s'ha desplaçat fins al lloc dels fets. "Quan he arribat encara hi havia 12 cossos per treure. Ha sigut realment dantesc", afegeix.

Els cossos de seguretat fa hores que treuen ferits i cossos sense vida de l'autobús, mentre a la calçada es poden veure restes de mantes tèrmiques que el vent fa voleiar. Enmig de nombrosos vehicles d'emergències que envolten el vehicle accidentat, els treballs avancen amb molta lentitud perquè s'ha de procedir en cada cas a l'aixecament de cadàver.

Els treballs dels Bombers per rescatar les víctimes de l'autobús van en paral·lel als de la policia judicial, que s'encarrega de fer l'aixecament del cadàver, sempre darrere el llençol blanc. Les ambulàncies ja fa estona que han deixat d'anar i venir.

stats