SOCIETAT
Societat 11/10/2012

La divulgació d'imatges íntimes sense permís es castigarà amb un any de presó

El govern espanyol aprova la reforma del Codi Penal més dur, que inclou la cadena perpètua. També es castigarà amb tres anys de presó la coacció per realitzar matrimonis forçats

Ara
2 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va explicar ahir les reformes.

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El consell de de ministres ha aprovat aquest dijous l'avantprojecte de la llei orgànica del Codi Penal, que presenta algunes novetats respecte al primer informe presentat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. El nou Codi Penal, molt més dur i que ara s'haurà de sotmetre a l'aprovació definitiva i superar el tràmit parlamentari, tipificarà amb penes de fins un any de presó la divulgació d'imatges íntimes sense permís. El govern espanyol també ha detallat els canvis relacionats amb la violència de gènere, modificacions fetes a instàncies del ministeri de Sanitat i Serveis Socials. Es penarà amb fins a tres anys de presó, per exemple, la coacció per realitzar matrimonis forçats. L'executiu espanyol també ha presentat l'Estatut de la víctima, que "neix amb vocació de ser un catàleg de drets de qualsevol víctima de delictes", tal com ha detallat Gallardón.

El consell de Ministres ja havia apuntat les línies mestres de la reforma del Codi Penal el 14 de setembre per adaptar-lo "a la realitat i a les noves formes de delinqüència" i incorporar les directius europees. La principal novetat, segons va explicar en aquell moment el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, serà la introducció de la cadena perpètua −que el govern espanyol anomena presó permanent revisable− de durada indefinida, però subjecta a revisió després d'un període establert i sempre que es compleixin certes condicions. Segons Gallardón, aquesta mesura compleix els requisits constitucionals i afectarà els actes terroristes amb resultat de mort i determinats casos d'assassinats: quan les víctimes siguin menors de 16, quan la mort es produeixi després d'una agressió sexual i en cas d'assassinat múltiple.

Es crea també la figura de la custodia de seguretat, que permet que els agressors sexuals que hagin complert la seva pena, però que s'acrediti que tenen "altres probabilitats de reincidir", estiguin privats de llibertat fins a 10 anys més.

stats