Societat 04/07/2016

Doble pallissa amb mossegada inclosa i crits de "Sieg Heil" al Poblenou de Barcelona

Tres neonazis s'enfronten a deu anys de presó per agressió amb instrument perillós amb l'agreujant de motivació xenòfoba i ideològica

Enric Borràs
3 min
Detingut a Barcelona un traficant de drogues amb armes i simbologia nazi

BarcelonaLa Fiscalia reclama deu anys de presó per a tres "joves 'skinhead' d'ideologia nacionalsocialista" als quals acusa d'apallissar dos nois el 29 de març de l'any passat al barri del Poblenou de Barcelona. L'escrit d'acusació explica que un grup de set persones els va abordar per ser estrangers i vestir amb estètica d'esquerres i que els van pegar al cap i fins i tot a un el van arribar a mossegar a la cara mentre proferien crits neonazis. Els considera autors de lesions amb instrument perillós amb els agreujants d'abús de superioritat i motivació xenòfoba i ideològica.

Segons el relat del fiscal aquella nit, passats dos quarts de quatre de la matinada i prop de la discoteca Señor Lobo, al carrer Almogàvers, un grup de set persones es va acostar als dos nois, que parlaven amb dues amigues. Entre els membres d'aquest grup hi havia els tres acusats, dos nois i una noia. Els agressors compartien "idees violentes i de caràcter ofensiu, denigrant i vexatori contra les persones diferents pel mer fet de ser-ho", defensen "a ultrança" la supremacia de "la 'raça ària' sobre les altres" i "la rehabilitació de règims que han practicat el genocidi".

Per això, quan van abordar els dos joves, d'origen rus i romanès, els van agredir "moguts per un profund menyspreu i rebuig al seu origen estranger" i també perquè els consideraven "adversaris polítics" i, per la manera de vestir, els van associar "amb grups antagònics d'extrema esquerra coneguts com 'sharp'". D'entrada, van increpar un dels nois i li van escopir. Després, sense cap avís, mentre cridaven "Sieg Heil" i feien la salutació nazi, se'ls van llançar a sobre.

Segons el relat del fiscal un dels agressors va mossegar el pòmul dret d'una de les víctimes i entre tots els van colpejar amb els punys i els peus al cap i a diferents parts del cos "fent que caiguessin a terra mentre continuaven pegant-los". La noia animava els agressors perquè fessin servir les navalles que duien. Un dels atacants va treure la seva i va dir: "Us matarem, avui no arribeu vius a casa". Les dues víctimes van intentar respondre per aturar els cops, diu la Fiscalia, però eren només dos i van sortir corrent, fins que van trobar un agent de la Guàrdia Urbana.

Els agredits van explicar al guàrdia què els havia passat. Quan pensaven que ja s'havia acabat tot van tornar a la discoteca a buscar les amigues però pel camí els neonazis els van tornar a atacar. Una altra vegada, cridant "Sieg Heil" i fent la salutació nazi, els van tornar a pegar, i aquesta vegada també van fer servir ampolles de vidre. Segons la Fiscalia, no van marxar fins que no van veure que venien agents de la Guàrdia Urbana.

Un dels agredits va patir un traumatisme cranioencefàlic, cops i traus al cap i a la cara, una mossegada al pòmul i diverses contusions. Li van haver de fer punts i va trigar deu dies a recuperar-se. L'altre també va tenir un traumatisme cranioencefàlic i cops i traus al cap i a la cara –li van trencar el nas–, i va necessitar vint dies per recuperar-se. També el van haver de cosir.

Un dels acusats, segons l'escrit d'acusació, consta com a vinculat amb el "moviment 'skinhead' nacionalsocialista" als registres policials. Assegura que l'han identificat per dur armes i objectes perillosos i duu tatuatges del déu Thor, de la mitologia escandinava, utilitzada pels nazis "per conformar una cosmovisió centrada en la unificació dels territoris pangermànics"; figures en forma de teranyina, que segons el fiscal simbolitza lluita, i també símbols germànics. El dia dels fets també duia una samarreta d'un grup de música de 'skins' neonazis.

L'altre acusat la policia també el relaciona amb el moviment 'skinhead' neonazi a Catalunya i amb "predisposició a dur armes o objectes que poden ser utilitzats en cas de conflicte". Té antecedents penals per provocació a l'odi, la violència i la discriminació, i també duia tatuada una teranyina, un cor amb flames i la inscripció "caos army" [exèrcit del caos]. La noia, per la seva banda, també té "una vinculació directa i prolongada amb persones que pertanyen a entorns ideològics radicals".

El fiscal també reclama que no es puguin acostar a un quilòmetre de les víctimes durant quatre anys i que els indemnitzin amb 9.500 euros.

stats