Societat 22/06/2015

Donats d'alta dos dels nens portadors asimptomàtics de la diftèria

Salut ha informat que s'ha trobat un desè portador del bacteri que no ha desenvolupat la malaltia. El nen de 6 anys infectat continua greu

Efe
1 min
ES DISPAREN LES VACUNACIONS Vacunació d’un nen en un CAP d’Olot. Les vacunacions per diftèria s’han disparat a la Garrotxa al voltant d’un 20%, segons han confirmat els responsables del departament de Salut. Calculen que en aquesta comarca gironina  un 3% de la població infantil no ha sigut vacunada.

BarcelonaDos dels vuit nens que eren portadors asimptomàtics del bacteri de la diftèria han estat donats d'alta aquest dilluns. Els dos han donat negatiu en el control que se'ls ha efectuat, mentre que a la resta dels portadors els continuen subministrant antibiòtics, informa el departament de Salut.

Salut ha anunciat aquest dilluns que s'ha detectat un desè cas d'una persona vacunada que porta el bacteri. Així, ja són deu: vuit nens –dos donats d'alta– i un adult de l'entorn del menor de 6 anys d'Olot (Garrotxa) que no havia estat vacunat i que segueix en estat greu a l'hospital Vall d'Hebron.

Perquè no transmetin el bacteri a d'altres persones no vacunades, els portadors asimptomàtics estan sent tractats amb antibiòtics específics i no surten de casa seva fins que els hagi desaparegut el bacteri, cosa que ha passat ja en dos d'ells.

stats