Societat 03/11/2016

Dos anys d'inhabilitació per al mosso que va pegar a un detingut "perquè deixés de plorar"

L'Audiència de Barcelona també el condemna a mig any de presó

Montse Riart
1 min
El nou parc mòbil dels Mossos. FRANCESC MELCION

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha inhabilitat durant 2 anys un agent dels Mossos d'Esquadra que el 2014 va clavar una bufetada a un detingut a qui custodiava a la comissaria "perquè deixés de plorar". El tribunal també ha imposat 6 mesos de presó al policia.

Durant el judici l'agent va justificar l'agressió com un "toc d'atenció" que s'ensenya a l'escola policial. Però la sentència assegura que el mosso va "abusar del seu càrrec" per "humiliar" el detingut.

"Si no deixes de plorar i calles, et pegaré"

El tribunal explica que mentre custodiava el detingut a la comissaria de Mataró l'acusat va obligar l'home -que anava emmanillat i no parava de plorar- a agenollar-se i mirar cap a la paret. Les càmeres de seguretat de la sala van captar tota la seqüència. En la gravació, l'agent amenaça el detingut: "Si no deixes de plorar i calles, et pegaré", li diu.

Després l'agent va complir l'amenaça i va pegar "amb la mà estesa" al detingut. Segons la sentència, la bufetada va impactar a la part dreta de la cara de l'home, entre el clatell i l'orella, cosa que va provocar que l'arrestat "encara plorés més fort".

A partir de les imatges, el tribunal insisteix que durant la custòdia del detingut no es va produir cap situació de risc que portés a pensar que l'home es volia autolesionar o que hi havia perill per a la resta d'agents presents a la sala, com argumentava la defensa del policia. Per això no creu que la bufetada fos "un toc d'atenció", com sostenia l'acusat.

stats