Societat 20/12/2018

Dotze morts i onze desapareguts en una pastera rescatada al mar d'Alborán

L'embarcació va sortir fa dos dies de la costa marroquina amb 55 persones a bord

Efe
1 min
Dotze persones han mort i onze han desaparegut en una pastera rescatada al mar d'Alboran.

AlmeriaSalvament Marítim ha rescatat aquesta matinada 33 persones d'una pastera amb onze cadàvers, i encara es busquen onze migrants més al mar d'Alborán. A més, un dels supervivents ha mort després d'arribar a port. De les dotze víctimes mortals, deu són homes i dues són dones, una de les quals embarassada.

Un portaveu de Salvament Marítim ha informat Efe que l'embarcació hauria sortit amb 55 persones a bord el 18 de desembre a la matinada des de la zona oriental de la costa marroquina. Els seus efectius van buscar l'embarcació durant dos dies i finalment ha estat localitzada pel vaixell d'investigació 'Hespérides' al mar d'Alborán i rescatada per la nau 'Salvamar Spica'.

Salvament Marítim manté un dispositiu de recerca en què participen el vaixell 'SAR Mastelero' i l'avió Cóndor 4 del Frontex per localitzar tres pasteres més i trobar els desapareguts.

El coordinador de la Creu Roja ha afegit que ahir a la nit es va prestar atenció sanitària als supervivents i ara se'ls està oferint assistència social. Alhora, intenten contactar amb les famílies dels difunts perquè puguin reconèixer els cossos i facin els tràmits corresponents.

stats