La temporada segueix sumant castells de vuit

La plaça Bonet i Muixí de Barcelona en suma més que cap altra

El cap de setmana ha estat prolífic pel que respecta als castells de vuit pisos. Fins a tres colles han estrenat les seves construccions de gamma alta de vuit, dues formacions han descarregat dos castells de vuit pisos simultàniament, una d'elles ha completat el castell més important de la temporada i dues formacions més ha estrenat el seu primer castell de vuit pisos de l'any. Les actuacions de l'aniversari dels Castellers de Sants i la diada de Sant Ponç han centrat l'expectació de la jornada però Terrassa, Tarragona i Montmeló han destacat també pels castells que s'hi han pogut veure.

Vuit castells de vuit pisos a Bonet i Muixí
La plaça castellera més emblemàtica del barceloní barri de Sants, Bonet i Muixí, ha vist avui vuit construccions de vuit pisos. La colla amfitriona ha estrenat el dos de vuit folrat a segona ronda i ha completat la primera diada amb tres castells d’aquest nivell en descarregar el tres de vuit a primera ronda i el quatre a tercera. Els Xiquets de Tarragona han igualat l’actuació dels Borinots, fet que suposa dues passes endavant pels matalassers ja que han estrenat d’una sola tacada el quatre i el dos de vuit. Els Capgrossos de Mataró han igualat la seva darrera actuació completant la clàssica de castells de vuit però fent llenya per segon cop del tres de vuit després de l’aleta.

Saballuts i graciencs segueixen creixent
La diada de Sant Ponç celebrada a Sant Cugat, ha estat especialment positiva pels Castellers de Sabadell i els de la Vila de Gràcia. Els del Vallès Occidental han descarregat el primer cinc de vuit de la temporada, abans fins i tot d’estrenar el dos folrat. Han segellat l’actuació acompanyant-lo dels dos castells bàsics de vuit. La colla dels Castellers de la Vila de Gràcia ha estat la tercera formació en dur aquesta temporada el quatre de vuit amb agulla a plaça. Si bé només l’han pogut carregar, s’han tret l’espineta estrenant el pilar de sis. Els Xiquets de Reus han descarregat tres dels castells més complicats de la gamma alta de set mentre que la colla local ha ensopegat amb el dos de set, que han hagut de desmuntar dos cops, i s’ha hagut de conformar amb el cinc de set com a millor construcció.

Terrassa i Montmeló veuen castells de vuit pisos simultanis
Els Minyons de Terrassa van sorprendre dissabte descarregant el tres i el quatre de vuit de manera simultània a la diada de la Fira Modernista de Terrassa. Aquesta opció, poc habitual al món casteller, demostra el potencial amb el que els malves comencen enguany la temporada castellera. Vint-i-quatre hores més tard, els Castellers de Vilafranca han decidit seguir les passes de la colla egarenca. Han optat per descarregar el tres i el quatre de vuit de manera simultània al Circuit de Catalunya degut a que el temps per realitzar la seva segona actuació era molt limitat. Hores abans, a la primera exhibició del matí, han aprofitat per descarregar el quatre de vuit amb el pilar i el primer set de vuit de la temporada castellera.

Els Nens i els Xicots estrenen el carro gros
La diada del local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha estat l’escenari triat pels Nens del Vendrell per estrenar enguany el quatre de vuit. L’han acompanyat del dos de set i el quatre amb el pilar. Han compartit plaça amb la colla local que ha segellat la clàssica de castells de vuit i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau que han descarregat el cinc de set i el tres de set amb el pilar en segona i tercera ronda. Dissabte a Lleida, els Xicots també van estrenar el carro gros, tot i que va cedir després de l’aleta. Van compartir plaça amb la Colla Joves Xiquets de Valls, que va completar la segona clàssica de vuit de l’any i la formació local que va tornar a descarregar el dos de set. A Barcelona, els Castellers de Barcelona han sumat una nova clàssica de castells de vuit, i ja en sumen quatre aquest inici de temporada.