Societat 11/04/2019

El dret a la llibertat de moviment, a debat amb l'ARA

L'antropòloga, historiadora i investigadora del CIDOB Blanca Garcés conversen amb el filòsof Daniel Gamper i el periodista Antoni Bassas

1 min
El dret a la llibertat de moviment, a debat amb l'ARA

El dret a la llibertat de moviment és el tema de la quarta i última sessió del cicle de debat sobre els drets bàsics que aquest any han organitzat el Museu Monestir de Pedralbes i l'ARA. Avui dijous a les set del vespre l'antropòloga, historiadora i investigadora social sènior del CIDOB Blanca Garcés han conversat sobre el tema amb el filòsof Daniel Gamper, organitzador del cicle, i el periodista Antoni Bassas.

La cita, oberta al públic (amb prèvia inscripció), pretén posar sobre la taula la defensa de drets bàsics en un moment d'involució ideològica mundial. El dret de moviment apel·la a la problemàtica dels refugiats i immigrants, però també dels exiliats. Segons la Declaració Universal dels Drets Humans, "tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seva residència dins les fronteres de cada estat" i "tota persona té dret a sortir de qualsevol país, també el propi, i a tornar-hi".

Blanca Garcés és professora del departament de Ciència Política de la Universitat de Barcelona. Actualment treballa en les polítiques i els discursos sobre els refugiats des d'una perspectiva europea comparada.

stats