Societat 09/09/2012

Dues persones detingudes per cultivar 650 plantes de marihuana en un pis

Els mossos van rebre una alerta sobre un robatori al pis, situat a Terrassa, i en arribar-hi van descobrir la plantació a l'interior

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir el 23 d'agost passat Carlos Antonio F.M., de 32 anys, i Federico Luis L.V., de 33 anys, els dos veïns de Terrassa (Vallès Occidental), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per cultivar 650 plantes de marihuana en uns pis de la ciutat vallesana.

Segons un comunicat de la policia de la Generalitat, els fets van tenir lloc la matinada del passat 22 d'agost, quan es va rebre l'avís que uns desconeguts estaven sostraient objectes de l'interior d'un domicili al barri de Can Palet de Vista Alegre de Terrassa.

Els lladres, en detectar les dotacions policials que havien anat al requeriment, van fugir precipitadament en un vehicle. Després d'una exhaustiva recerca per la zona, una patrulla va trobar el vehicle fugitiu amb el motor encara calent pròxim al lloc dels fets, tancat amb clau i sense cap ocupant a l'interior.

A l'interior del pis on estaven robant es va localitzar una important plantació de marihuana. Concretament, es van decomissar 650 plantes, focus al·lògens i divers material per cultivar la plantació.

A més, també es va intervenir una arma detonadora i cartutxos. Les gestions portades a terme pels Mossos van portar a detenir el propietari de l'immoble, Carlos Antonio F.M., i Federico Luis L.V., com a presumptes responsables de la plantació.

Posteriorment, el 27 d'agost, es va detenir Oualid A., propietari del vehicle localitzat prop del lloc dels fets com a presumpte autor del robatori, en grau de temptativa, en el domicili. També se li imputa una simulació de delicte ja que després del robatori va denunciar la sostracció del seu cotxe.

De la investigació es desprèn, segons els Mossos, que Oualid A. tenia coneixement que a l'interior del pis es cultivava marihuana, i per aquest motiu va entrar a robar per aconseguir les plantes.

Els dos propietaris de l'immoble van passar a disposició judicial el 25 d'agost passat davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa, que en va decretar llibertat amb mesures cautelars.

El tercer detingut, Oualid A., va passar a disposició judicial el passat 29 d'agost i el jutge va decretar la seva llibertat amb mesures cautelars. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

stats