Societat 11/10/2014

Els experts de la UE consideren que les instal·lacions del Carlos III no estan preparades per a l'Ebola

L'informe definitiu s'emetrà "en els propers dies", segons precisa el ministeri de Sanitat

Efe
1 min
AÏLLAMENT
 Una de les plantes de l’Hospital Carlos III de Madrid on estan aïllats Teresa Romero i set altres pacients en observació.

MadridEls 'homes de blanc' de la Unió Europea que van desembarcar aquesta setmana a Marid per supervisar la crisi sanitària consideren, en unes conclusions preliminars després de visitar les instal·lacions del Carlos III, on s'han tractat fins ara tots els positius per Ebola a l'Estat, que la infraestructura actual de l'hospital "no està dissenyada per cobrir aquest tipus d'emergències". El ministeri de Sanitat ha dit a l'agència Efe que l'informe definitiu s'emetrà "en els propers dies".

El grup d'experts del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, en anglès) han visitat el Carlos III durant dijous, divendres i aquest dissabte, i un cop acabat l'estudi han emès unes consideracions inicials respecte a l'atenció prestada en aquest centre als pacients amb el virus. En aquest cas, Teresa Romero, l'auxiliar d'infermeria infectada.

"Es tendeix a millorar"

Els experts mantenen que la infraestructura actual "no està dissenyada per cobrir aquest tipus d'emergències", però matisen que "les actuacions que s'han dut a terme i continuen realitzant-se en l'actualitat tendeixen a millorar". Segons els 'homes de blanc', "la protecció dels professionals és l'adequada" i l'actuació seguida pels sanitaris del servei de medicina interna de la unitat de medicina tropical del Carlos III "és correcta i s'ajusta als protocols establerts".

No obstant això, adverteixen que "sempre pot haver-hi un accident tot i tenir els millors nivells de protecció" i que, en el cas d'aquest hospital, "es podria parlar d'un accident fortuït de molt baixa probabilitat fent les coses correctament".

stats