Societat 20/07/2015

El nou ministre d'Educació deixa clar que la llei Wert s'aplicarà perquè "aíxi està previst"

Íñigo Méndez de Vigo matisa, però, que farà tot el possible perquè la Lomce resulti ''el més favorable possible'' per a docents i alumnes

Acn
2 min
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, fent entrega de la Gran Creu als pares d'Abel Martínez, el professor lleidatà mort per un alumne a Barcelona.

LleidaEl ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, ha remarcat que escoltarà a totes les comunitats autònomes, els docents i també els sindicats per veure quines són les ''dificultats'' que tenen sobre la LOMCE, o ''senzillament escoltar quin marge de maniobra tenim''. A partir d'aquí, farà una proposta a la conferència sectorial, la qual encara no ha precisat quan serà, i serà llavors quan caldrà veure ''quina capacitat de maniobra hi ha'' per arribar a un acord sobre com aplicar la llei el curs que ve. Méndez de Vigo ha afegit que la LOMCE s'aplicarà perquè ''així està previst'', tot i que ell farà tot el possible perquè resulti el més ''favorable'' possible per a docents i alumnes.

El ministre d'Educació ha volgut transmetre un missatge de ''tranquil·litat i certesa'' cap als professors i les famílies respecte a la LOMCE. Ha dit que continuarà parlant amb totes les comunitats autònomes i que ja ha començat fent-ho amb Aragó. Posteriorment també ho farà amb docents i sindicats i quan vegi les possibilitats d'acord els farà una proposta però ''amb la seguretat i certesa que no hi haurà cap trava ni problema per a l'aplicació efectiva de la mateixa''.

El ministre ha fet aquests declaracions sobre l'aplicació de la LOMCE el curs que ve a Lleida, després d'entregar una medalla a la família d'Abel Martínez, el professor mort per un alumne a Barcelona, i també de mantenir una reunió amb l'Associació Amics de la Seu Vella sobre la candidatura del monument a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Homenatge a Abel Martínez

El ministre ha entregat aquest dilluns la Gran Creu d'Alfons X el Savi als pares del professor mort a Barcelona a mans d'un alumne, Abel Martínez, a títol pòstum. Méndez de Vigo, que ha ressaltat ''l'honor'' que ha suposat poder rendir un homenatge de reconeixement a la feina que va fer l'Abel així com que la seva persona segueix al record com un exemple de ''companyerisme i entrega a l'educació dels alumnes''. El ministre també ha explicat que la directora de l'IES Joan Fuster ha fet entrega d'una caixa amb missatges i cartes d'alumnes i professors per recordar l'Abel.

stats