Mòbil a les aules
Societat Educació 07/11/2023

El Consell Escolar debatrà sobre la regulació de l'ús dels mòbils la setmana que ve

1 min
Diversos alumnes d'un institut deixen els mòbils en una caixa abans d'entrar a classe

La setmana que ve el Consell Escolar farà un debat sobre la regulació de l'ús dels mòbils als centres educatius. La sessió l'ha convocat el president del consell per al 16 de novembre després que hagin proliferat grups de WhatsApp de famílies per endarrerir fins als 16 anys l'accés al primer mòbil.

Educació ja va anunciar fa unes setmanes que tenia intenció de portar el debat sobre els mòbils al Consell Escolar i que està recollint dades sobre què està fent cada centre per intentar trobar un criteri comú. De moment, però, el departament opta per evitar la prohibició i deixa en mans de l'autonomia de cada centre la regulació dels mòbils entre els adolescents.

L'acció s'estén més enllà de Catalunya

La croada de pares i mares per endarrerir la compra del primer mòbil ja s’ha estès per l’Estat. Ja s’ha creat un grup de Telegram a nivell estatal i altres de territorials a Madrid, Balears, Andalusia o Navarra. A Catalunya, el grup de Telegram ja suma més de 7.700 participants i preparen reunions presencials per impulsar les diferents accions. Per exemple, enquestes per copsar l’opinió de la comunitat educativa o impulsar un document de compromís que les famílies de cada barri puguin signar segons el qual es comprometen a no comprar un smartphone al seu fill als 12 anys.

stats