Educació

Dimissió definitiva de la direcció de l'escola de Sabadell on les famílies denunciaven "baix nivell"

L'equip directiu havia agafat la baixa en bloc i Educació havia assumit el control del centre

2 min
Famílies es manifesten aquest divendres a les portes de l'escola Andreu Castells.

BarcelonaLa pressió i les crítiques de les famílies dels alumnes de l'Escola Andreu Castells de Sabadell han acabat amb la dimissió en bloc de l'equip directiu. El cas va esclatar fa un mes i mig quan els tres membres de la direcció de l'escola van decidir demanar la baixa mèdica en bloc per les crítiques reiterades de les famílies. Ara fonts del departament d'Educació confirmen que aquesta setmana l'equip directiu "ha fet un pas al costat definitiu".

Segons van explicar a l'ARA membres de l'associació de famílies d'alumnes (AFI) del centre, a l'Andreu Castells les famílies criticaven les mancances educatives dels fills i asseguraven que "hi havia alumnes que a sisè de primària no se sabien totes les taules de multiplicar o que, a segon, tot just començaven a aprendre a llegir”. Davant aquesta preocupació, van començar una revolta per aconseguir un canvi en la direcció de l'escola amb diverses propostes i un comunicat conjunt amb antics docents del centre que denunciaven "poca professionalitat" de l'equip directiu. A més, van demanar formalment la dimissió de la direcció amb la presentació de 600 signatures.

La pressió de pares i mares va portar la direcció de l'escola a agafar-se la baixa i, en aquell moment, Educació va assumir el control del centre. Inicialment, un equip d'inspecció es va traslladar físicament al centre públic per ajudar els docents a organitzar-se i, poc després, es va designar un equip directiu interí que en va assumir el lideratge. Educació confirma que aquest equip serà el que dirigirà el centre fins que s'acabin les classes al juny. Mentrestant, Inspecció seleccionarà un nou director o directora per al curs vinent que, segons apunten, ja podria ser el definitiu.

L'exdirectora denuncia linxament

Després de demanar la baixa que va provocar la indignació de les famílies, la directora del centre va sortir al pas amb un comunicat on va fer públic el seu malestar, afirmant que vivia un linxament injustificat. La docent va assegurar que la baixa havia estat "prescrita" pels metges a conseqüència de "l'assetjament públic i mediàtic liderat per l'AFI del centre des del moment que es va erigir en portaveu de les reclamacions d'algunes famílies de l'escola". La directora va defensar que Educació els havia aprovat "curs rere curs" les programacions i que "en cap moment" els va mostrar dubtes en relació amb la gestió.

stats