Els directors es manifestaran a la seu d'Educació per denunciar les "mancances" del sistema

Criden a concentrar-se el dimecres dia 29 a les 9 h a la Via Augusta davant la "falta d'actuacions efectives"

2 min
Nens de primària a classe.

BarcelonaPrimer va ser el gest inèdit de tots els directors de centres públics de Barcelona afegint-se a la primera jornada de vaga al mes de març per denunciar el seu "malestar per la gestió comunicativa i de recursos". Després, i davant la nova tongada de mobilitzacions, les direccions van enviar una carta al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, avisant que la situació a les escoles és "insostenible" i alertant que "hi ha risc real que tot el sistema educatiu públic es col·lapsi". I ara, havent acabat un dels cursos més difícils a les aules, els directors es tornen a organitzar per fer evident el seu descontentament amb la conselleria. Segons ha sabut l'ARA, les direccions de Barcelona es concentraran el dimecres 29 de juny a les 9 h a la seu del departament, i criden la resta de direccions catalanes a fer el mateix davant dels seus serveis territorials.

En una carta breu que estan difonent, els directors diuen que aquest curs ha estat "especialment convuls" en el món educatiu. La gestió de la pandèmia, amb un segon trimestre especialment caòtic, o les nou jornades de vaga han trasbalsat les escoles i els instituts, i s'hi afegeix, diuen els directors, "que cada vegada més es va sumant el suport de les famílies, que també s’han mobilitzat amb diverses accions a favor de l’escola inclusiva i contra la manca de recursos".

"Davant la falta d’actuacions efectives per part del departament d’Educació a les nostres reivindicacions considerem que no podem acabar el curs sense tornar a manifestar públicament la nostra preocupació per la situació de l’educació pública a Catalunya i per les evidents mancances que patim per atendre tot l’alumnat amb qualitat", afirmen al text. Per això, animen els equips directius a fer "un nou acte reivindicatiu", una concentració el dimecres 29 de juny a les 9 h a la seu del departament, a la Via Augusta. "Porteu les samarretes grogues, pancartes, infografia...", afegeixen al text.

Per ara, una trentena de direccions han secundat el manifest, que arriba després de les últimes decepcions dels directors. En concret, lamenten que el sistema d'avaluació canviés només quinze dies abans de tancar-les i que la conselleria hagi tirat pel dret amb les tardes de setembre, malgrat que des dels centres els van fer propostes de millora.

La USTEC anuncia més protestes al setembre

En paral·lel, els sindicats també ha anunciat noves protestes, però de cara a setembre. Segons la portaveu del sindicat USTEC, Iolanda Segura, el curs ha estat "nefast" i ha avisat que si no s'aconsegueixen acords amb el departament d'Educació, com la recuperació d'una hora lectiva per a professors d'infantil i primària, una de les principals demandes dels sindicats, tornaran a la vaga. En una roda de premsa, la USTEC també ha anunciat que ha presentat recursos contra les adjudicacions d'estiu i contra el decret de plantilles. Pel que fa a les adjudicacions, l'organització creu que "a dia 1 de setembre s'hauria de donar d'alta tot el personal interí, i la conselleria ha condicionat aquesta alta a si el docent té vacant aquest curs o no".

stats