Societat 10/04/2012

Una altra setmana amb diversos dies de ruixats

Avui cauran xàfecs dispersos a moltes comarques interiors i de muntanya. Dijous i diumenge arribaran noves tongades de pluges

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaEntrem en una dinàmica d'inestabilitat que podria durar com a mínim 10 dies i que farà que, dia sí, dia no, calgui fer servir el paraigua a moltes comarques. Avui els xàfecs afectaran sobretot les comarques interiors, i en general seran de poca estona i poc abundants. Només al Pirineu de Lleida podran descarregar durant més estona. El paraigua, però, caldrà obrir-lo a molts indrets, sobretot a la tarda. Tot i els xàfecs, aquest migdia l'ambient serà molt suau, no farà gaire fred i fins i tot algunes temperatures pujaran més que ahir.

Demà farà més fred que avui al matí, i el vent que es deixarà sentir a moltes comarques obligarà abrigar-se més que els últims dies. En conjunt farà sol, i només al Pirineu i a les comarques de Girona el dia serà mig ennuvolat i amb risc d'alguna gotellada breu a la tarda. Dijous tornarà a ploure, i tot fa pensar que seran ruixats més generals i abundants, sobretot a les comarques del sud. Entre divendres i dissabte el temps tornaria a millorar clarament, i avui els mapes del temps apunten cap a una tercera onada de xàfecs de cara a diumenge. Caldrà concretar-ho els pròxims dies.

Tots aquests canvis faran que sigui una setmana amb més vent del que sol ser habitual i les temperatures faran pujades i baixades importants. En general farà una mica més de fred del que caldria esperar per l'època, i la jaqueta fins i tot caldrà alguns migdies, especialment a partir de dijous.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi actualitzada amb els mapes d'avui.

stats