Societat 13/06/2014

Empresonada una agent dels Mossos per col·laborar amb xarxa criminal que assaltava narcos

Un altre mosso, de Tarragona, també ha estat detingut pel mateix motiu, en una operació policial que ha desarticulat una banda de 24 persones

Efe
1 min

BarcelonaUna jutge de Barcelona ha ordenat l'ingrés a presó preventiva d'una agent dels Mossos d'Esquadra que va ser detinguda per col·laborar suposadament amb una xarxa criminal que es dedicava a assaltar traficants de droga, als quals alertava si sabia que els investigaven.

En l'operació per desarticular aquesta xarxa, els Mossos d'Esquadra han detingut en total 24 persones, de les quals 15 han ingressat a la presó per ordre de la titular del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona, entre ells aquesta agent.

Segons han informat a EFE fonts judicials, en l'operació han estat detinguts dos agents dels Mossos d'Esquadra, un de Tarragona i un altre de l'àrea metropolitana de Barcelona. Un d'ells, l'agent femenina, ha ingressat en presó preventiva per ordre de la jutge.

Pel que sembla, segons les mateixes fonts, els dos agents col·laboraven amb la xarxa subministrant-los informació si sabien que els investigaven per qualsevol dels cops que cometien, ja fos assaltar altres narcos o robar vehicles.

Quan els investigadors van sospitar que podria haver-hi dos agents involucrats, van posar el cas en coneixement de la Divisió d'Assumptes Interns, que va obrir un expedient que ha comportat la suspensió temporal de les funcions dels dos policies.

L'operació policial s'ha saldat amb 24 detinguts i la intervenció de 1.565 quilos d'haixix, 26 vehicles, armes, diners en efectiu i gran quantitat d'objectes robats.

Els detinguts, de 24 a 58 anys i de nacionalitat espanyola, búlgara i marroquí, simulaven un operatiu policial per robar la droga en el qual participaven fins a 14 persones i en què utilitzaven fins i tot roba de policia, llums de vehicles policials i credencials falses.

stats