Societat 28/01/2014

Enginyers i arquitectes són favorables a BCN World, "però no a qualsevol preu"

Els col·legis tècnics professionals de Tarragona reclamen poder intervenir en la redacció del projecte, i si no els criden, afirmen que hi estaran molt a sobre

Albert Solé
1 min

BarcelonaEls col·legis tècnics professionals d'enginyers i arquitectes de la demarcació de Tarragona han plantejat els seus dubtes sobre el projecte de BCN World a la comissió del Parlament.

"Aquest projecte de llei [el del CRT] es fa per donar seguretat als inversors, però no es pot fer qualsevol cosa a qualsevol preu", ha comentat Joan Borràs, president del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Tarragona. Borràs també ha dit que no s'oposen d'entrada al projecte: "Un cop analitzat el projecte de llei, no trobem cap element per fer-hi una crítica ferotge, tot i que ens agradaria que altres sectors també es poguessin beneficiar de rebaixes fiscals".

"Des d'una perspectiva favorable a les inversions de qualitat, ens agradaria participar activament en la concreció dels nous models urbanístics", ha afegit Joan Borràs.

Josep Llop, com a president del Col·legi d'Arquitectes de Tarragona, ha comentat: "L'anunci de BCN World el setembre del 2012 el vam rebre amb sorpresa, il·lusionats per una banda, però també amb certa desconfiança. I un any i mig després, pel fet que els nostres sectors no hagin participat en res d'aquest projecte, els dubtes segueixen existint". "Reclamen poder participar en el desenvolupament del projecte i que es respecti el medi ambient", ha afegit.

"Qualsevol inversió és benvinguda, i sense tenir gaire informació, hi estem d'acord, però no a qualsevol preu", s'hi afegia Lluís Maestre, president del Col·legi d'Enginyers Industrials de Tarragona. "Els col·legis professionals hem de participar en la definició de les regles del joc".

stats