Colau: "L'acord per formar el govern de Barcelona hauria de ser possible aquest trimestre"

L'alcaldessa assegura a l'entrevista a BTV que les converses amb ERC i PSC "van bé"

"Per molt que parli de diàleg, el PSOE no està seient a negociar", així s'ha expressat l' alcaldessa, Ada Colau, durant l'entrevista a BTV aquesta nit, en la què ha expressat que En Comú Podem segueix disposat a negociar amb amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha apuntat que el líder socialista ha mostrat voluntat de diàleg, però que "no ho ha acompanyat de cap fet". Colau s'ha preguntat si Sánchez optarà "per mantenir-se amb els partits de sempre, amb la política antiga", o entendrà que "hi ha un missatge de canvi a l'Estat i a Catalunya".

Pel que fa al referèndum i a la consegüent dificultat d'arribar a un acord amb el PSOE, Colau ha apuntat que "mai han plantejat línies vermelles", però que és impossible ser un president del govern a l'Estat "sense escoltar a Catalunya". "Més enllà del govern de la Generalitat actual, fa temps que hi ha una majoria social que demana el referèndum", ha afegit. Sobre el fet que En Comú Podem no tingui grup propi a Madrid, Colau ha assegurat que és "decebedor", però ha assegurat que la fórmula actual "garantirà la veu pròpia".

Pactes

Referent a les negociacions amb ERC i el PSC, Colau ha assegurat que "hi ha cordialitat i disposició a parlar" per part de les forces d'esquerra i ha afegit que les converses "van bé". Tot i que ha assegurat que "no es tracta de fer ultimàtums", ha defensat que l'acord hauria de ser possible aquest trimestre. "Hem constatat que els grups municipals ens podem posar d'acord. Hem de buscar un acord el més ampli possible", ha apuntat.

L'alcaldessa ha insistit en el fet que desitja un pacte "el més estable possible per la ciutat" i ha explicat que la millor fórmula és que les forces d'esquerra entrin a govern. En aquest sentit, ha matisat que les converses "no parteixen de zero", ja que tenen "punts de desacord però grans objectius comuns". Pel que fa a les declaracions d'aquesta tarda del líder d'ERC, Alfred Bosch - en les que ha apuntat que abans de parlar sobre entrar a govern vol parlar dels pressupostos- ha assegurat que "li agafa el guant". 

Pla de barris

L'alcaldessa no ha detallat el pla de barris de 150 milions que va anunciar la setmana passada per les zones més desfavorides, però sí que ha explicat que ha iniciat la ronda de reunions amb els diferents partits per parlar-ne. En aquest sentit, ha apuntat que estaran "oberts a esmenes per signar un document marc entre tots els grups".

Símbols

"Hi ha hagut consens per retirar la medalla d'or a la infanta Cristina". Així s'ha expressat Colau pel que fa a la mesura que s'ha aprovat aquest matí a la comissió de presidència a proposta d'ERC. La iniciativa ha rebut els suports de BComú, CiU, PSC i la CUP mentre que C's i PP s'han abstingut. "Que el PP s'hagi abstingut vol dir que els temps estan canviant", ha apuntat. En aquest sentit, ha afegit que "la gent que té tants recursos i que fa males pràctiques ha de tenir el rebuig de la societat".

Pel que fa als símbols del ple, ha defensat que "la simbologia importa" i que a l'Ajuntament "en tenim una de molt marcada". "Ha de ser el ple qui decideixi quins símbols hem de tenir", ha insistit.

Colau també ha parlat sobre la polèmica que hi ha hagut aquesta setmana sobre el futur del Born Centre Cultural i ha expressat que "ningú ha dit de tancar-lo". "L'únic que vam dir és que és el moment d'ampliar-ne els usos", ha expressat l' alcaldessa, que ha considerat que és el moment de parlar de moltes coses de Barcelona, "no només del 1714, que també", ha considerat. 

Generalitat-Ajuntament

L'alcaldessa també s'ha referit al nou govern de la Generalitat i ha explicat que es reunirà amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a finals de mes o a principis de febrer. Colau ha explicat que una de les coses que li demanarà al president és el metro de la Marina i ha apuntat que esperen tenir-hi més sintonia. En aquest sentit, ha afegit que se senten més propers al nou conseller de Salut, Toni Comín, que amb Boi Ruiz.

Tramvia

Colau ha defensat una vegada més que "el Tramvia és essencial per a la connectivitat perquè permetria reduir cotxes a l' àrea metropolitana" i ha apuntat que demà hi haurà novetats sobre el tema. "Demà hi ha la sessió plenària del pacte de la mobilitat i potser hi ha novetats al respecte. no puc avançar titulars", ha expressat. Tal i com va avançar l'ARA, Colau vol que la Diagonal tingui dos carrils per sentit i el tramvia al mig.

Més continguts de