Societat 26/06/2014

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 6 milions d'euros per a la construcció de l'escola L'Univers

En aquest espai de Gràcia també s'hi construirà una escola bressol i un passatge per a vianants

Ara
1 min
Com serà el nou espai situat al districte de Gràcia

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona destinarà 6 milions d'euros per a la construcció de l'escola d'infantil i primària L'Univers, situada a un solar de 5.000 metres quadrats, al districte de Gràcia. En aquest espai també s'hi construirà una escola bressol i un passatge per a vianants. Segons l'executiu municipal, aquest complex d'equipaments educatius donarà servei a 537 alumnes en edats compreses entre els 4 mesos i els 12 anys.

El projecte contempla la construcció d'una escola bressol municipal que és competència de l'Ajuntament i una escola d'Educació infantil i primària, que d'entrada, és competència del Govern. No obstant, l'Ajuntament n'assumeix la construcció i la Generalitat pagarà un lloguer. En aquest sentit, Trias ha explicat que té "el convenciment que la situació econòmica de la Generalitat li impedeix fer aquestes obres" i, per aquest motiu, es pren la decisió de "tirar endavant la construcció de l'escola". L'alcalde també ha recordat que la fórmula d'avançar els diners també s'ha fet amb l'escola Mediterrània i que "ho faran també altres ocasions".

L'escola d'infantil i primària iniciarà el curs 2015-2016 a les noves instal·lacions, tot i que les obres del complex està previst que comencin el mes d'octubre. Els equipaments es construiran a un solar situat al límit est del barri de Gràcia, a l'illa conformada pels carrers de Travessera de Gràcia, Tordera, Bailèn i Quevedo.

stats