Societat 03/09/2011

Les escoles concertades també defensen la immersió lingüística en català

Asseguren que aquest model d'ensenyament "ha evitat la segregació escolar i ha estat un factor decisiu de cohesió social"

Efe
1 min

BarcelonaLes principals patronals de l'escola concertada catalana s'han alineat avui amb la Generalitat i han mostrat el seu "total suport" al model d'immersió lingüística de l'ensenyament a Catalunya, contra la interlocutòria del TSJC que dóna dos mesos perquè el castellà sigui també llengua vehicular.

En un comunicat, les patronals han assegurat que durant tres dècades el model d'immersió "ha evitat la segregació escolar i ha estat un factor decisiu de cohesió social". També subratllen que les institucions europees, instàncies científiques i el "sentiment majoritari de la societat catalana" avalen aquest model.

Les entitats al·leguen que la seva experiència acumulada en el sector els permet concloure que aquest model no perjudica els alumnes i permet assolir "nivells satisfactoris en el coneixement tant del català com del castellà".

Subscriuen aquest comunicat l'Agrupació Escolar Catalana, l'Associació Professional Serveis Educatius de Catalunya, la Fundació Escola Cristiana, la Confederació de Centres Autònoms i la Federació Catalana de Centres d'Ensenyament.

stats