SOCIETAT
Societat 18/04/2013

Espadaler: "El pla contra els assalts en habitatges ha donat fruits"

El conseller d'Interior adverteix que la campanya d'incendis d'aquest estiu es preveu complicada i és "francament difícil" afrontar-la amb un dèficit de l'1,5%

Auri Garcia
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dijous en una compareixença davant de la comissió d'Interior del Parlament que "el pla operatiu especial contra els assalts en habitatges ha donat fruits", destacant que "del 26 de febrer al 7 d'abril no hi ha hagut cap assalt".

Espadaler ha detallat que, en el marc d'aquest pla, s'han fet més de 3.000 controls i més de 7.000 identificacions a les comarques gironines, les més afectades. El conseller d'Interior ha recordat que aquest desplegament ha permès detencions com la d'un grup al qual s'atribueixen més de 70 robatoris, en aquest cas silenciosos.

Espadaler també s'ha referit a la campanya d'incendis de l'estiu passat, en què ha acceptat que hi va haver una desviació del pressupost inicial, que es va demostrar insuficient, fins arribar als 7,5 milions d'euros.

En resposta al grup parlamentari del Partit Popular, que li retreia aquesta mala previsió, Espadaler ha advertit que la campanya d'incendis d'aquest estiu també es preveu complicada, i ha afegit que "afrontar una campanya d'incendis amb un dèficit del 0,7% és impossible i fer-ho amb un dèficit de l'1,5% és francament difícil". "Amb un dèficit del 0,7% no aixequem ni un sol helicòpter", ha dit.

stats