Societat 28/05/2014

Espadaler: "Si Manel Prat ha comès errors són també els meus errors"

ICV-EUiA pregunta al conseller si dimitirà en cas que la sentència judicial determini que Esther Quintana va ser ferida per una pilota de goma

Acn
1 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, descarta la dimissió de Manel Prat i diu que no està sobre la taula. / ACN

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha mostrat un cop més la confiança "des del primer fins a l'últim moment" en el ja exdirector dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat. En seu parlamentària i a resposta d'una interpel·lació d'ICV-EUiA, Espadaler ha assumit la responsabilitat de tota la gestió de Prat a capdavant del cos dels Mossos. "Si Prat ha comès errors són també els meus errors", ha explicat davant l'hemicicle. El conseller, però, ha destacat que la transformació "en positiu" de la policia ha estat la tònica dominant els darrers 4 anys. A més, ha lloat el compromís de Prat que, tot i tenir decidida la dimissió, va preferir comandar el desallotjament de Can Vies abans de presentar-la.

El diputat ecosocialista Jaume Bosch ha preguntat a Espadaler si ell també es comprometria -com va fer Prat- a dimitir en cas que quedés demostrat judicialment que Esther Quintana va ser ferida per una pilota de goma. Pregunta que no ha tingut resposta en el torn de rèplica.

El cas d'Esther Quintana encara no ha arribat a judici, tot i que la interlocutòria del jutge determina que les ferides que van fer perdre un ull a Esther Quintana durant els aldarulls de la Vaga General del 14 de novembre del 2012 van ser provocats per una pilota de goma. Espadaler ha recordat que no es tracta d'una sentència ferma, però ha evitat comprometre's -com sí va fer Prat- a dimitir en cas que hi hagin "proves" que aquesta versió és certa.

stats