Reobren l'espai aeri belga després d'un problema tècnic

La incidència ha afectat tots els vols durant gairebé dues hores, entre els quals dos que havien sortit de Barcelona

L'espai aeri belga ha quedat reobert després que durant unes dues hores un problema tècnic hagi impedit enlairaments i aterratges als aeroports del país. Cap a les 16.00 hores (14.00 GMT) l'empresa que controla el trànsit aeri ha comunicat un problema amb el sistema de processament de dades de vols. "Belgocontrol està duent a terme una operació d'evacuació del seu espai aeri per un problema amb el sistema de càrrega de dades de vol", ha piulat a Twitter la companyia.

"Els problemes s'han resolt. Estem tornant a obrir l'espai", ha dit a Efe la portaveu de Belgocontrol, Dominique Dehaene. Es reprendran els vols i s'aniran "recuperant" els retards acumulats durant el temps que ha durat la suspensió. "No tenim informació sobre el número de vols afectats, però d'aquí tres hores tot hauria d'haver tornat a la normalitat", ha dit la portaveu.

Segons l'Organització Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria (Eurocontrol), el problema afectava especialment el nivell inferior de l'espai aeri i els aeroports belgues.

Des de l'Aeroport Internacional de Brussel·les, el més important del país, no concreten el nombre exacte de vols i passatgers afectats per l'evacuació de l'espai aeri. A la pàgina web s'informa que la majoria de vols que havien d'aterrar des de les 16.00 hores fins a les 18.00 hores han sigut desviats o pateixen retards, entre els quals un que es va enlairar des de Bilbao i dos que van sortir des de Barcelona amb destinació a la capital belga. També les sortides han sigut ajornades o cancel·lades, entre els quals un vol amb destinació a Palma de Mallorca.

A l'aeroport de Charleroi, a uns 50 quilòmetres de Brussel·les, vuit avions que s'havien d'enlairar no ho han fet i un que havia d'aterrar ha sigut desviat a un altre aeròdrom fora del país, segons informa el diari belga 'Le Soir'.

L'aeroport d'Anvers, al nord-est del país, també va indicar a través de Twitter que mantindrà informats els clients, encara que de moment no fa cap estimació de vols afectats i la seva pàgina web anuncia retards tant en les sortides com en les arribades.

Aquest cap de setmana els aeroports belgues esperen una gran afluència de visitants, ja que, a més de les vacances estivals, aquest cap de setmana se celebra el festival de música electrònica Tomorrowland, que aquest any espera acollir 400.000 persones entre aquest cap de setmana i el vinent.

Més continguts de