Societat 18/02/2014

"Espanya, el país on se sopa a les deu": el 'New York Times' critica els horaris espanyols

Un reportatge denuncia que en plena crisi econòmica es miri la televisió més enllà de mitjanit

Ara
1 min

Barcelona"Amb un cubell ple de cerveses Mahou, Jorge Rodríguez i els seus amics s'atrinxeren al Mesón Viña un dimecres a la nit per veure un partit de futbol. En una taula propera, una parella s'abraça, aliena a la resta del local, mentre la cambrera serveix una truita de patates i altres aperitius. Llavors comença el partit. Són les deu de la nit".

Així comença el reportatge que aquest dimarts publica el 'New York Times' per denunciar els horaris i els hàbits de vida dels espanyols. "Mentre en altres països la gent es prepara per anar al llit, a Espanya la nit comença a les 22 hores, quan se serveix el sopar i comença el 'prime time' televisiu, que no acaba fins a la 1". "Diverses enquestes demostren que gairebé una quarta part de la població espanyola continua veient la televisió entre les dotze de la nit i la 1 de la matinada", explica el reportatge.

El periodista Jim Yardley, que signa l'article, assegura que Espanya està obstinada a viure amb "el seus ritmes i horaris", cosa que no encaixa amb l'objectiu de "recuperar-se de la greu crisi econòmica".

"Espanya, el país dels sopars a les 10, es pregunta si no és hora de canviar els horaris", es titula el reportatge. La foto mostra un home fent la migdiada a Sevilla. "Per a molts espanyols les llargues 'siestas' entre setmana fan que els dies s'allarguin fins ben entrada la nit", diu el peu de foto.

Yardley proposa situar l'Estat en sintonia amb les jornades de treball europees i adoptar l'horari de Londres, un debat que ja s'ha abordat en alguns sectors.

stats