SOCIETAT
Societat 10/07/2012

El govern espanyol transfereix 6,7 milions a Catalunya per cobrir els serveis socials d'atenció primària

Es tracta d'una partida inclosa als pressupostos generals de l'Estat i que s'ha acordat en la Conferència Sectorial d'Assumptes Socials

Acn
2 min
L'Ajuntament de Vic i Càritas han posat en marxa recentment un alberg social per a 40 persones sense sostre o amb necessitats

MadridEl govern espanyol ha acordat transferir gairebé 6.697.445,71 euros a Catalunya per cobrir els serveis socials d'atenció primària. Es tracta d'una partida inclosa als pressupostos generals de l'Estat perquè centres com els menjadors socials, els albergs per a persones sense llar o cases d'acolliment puguin continuar la seva activitat. Així ho han acordat el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat que dirigeix Ana Mato i les comunitats autònomes en la reunió de la Conferència Sectorial d'Assumptes Socials. En el conjunt de l'Estat, es repartiran més de 47 milions d'euros entre les comunitats perquè les corporacions locals puguin prestar aquests serveis. L'import s'ha reduït aquest 2012 un 45,4% respecte a l'any passat. El crèdit suposa l'execució d'una de les partides dels pressupostos generals de l'Estat d'aquest mateix any, en concret el Pla concertat per al desenvolupament de prestacions bàsiques de serveis socials dels ens locals.

Presidida per la ministra Ana Mato, la Conferència Sectorial ha permès engegar un programa pressupostari per a la xarxa de serveis socials de les corporacions locals. L'import s'ha situat en gairebé 47.300.000 euros, una quantitat inferior a la de l'any passat -amb un descens del 45,4%- com a conseqüència de l'ajust i la consolidació fiscal a la qual s'enfronten les administracions per adequar-se als objectius de dèficit compromesos.

Amb tot, el govern espanyol ha decidit que una transferència com aquesta, dedicada a la cobertura de serveis socials bàsics per al ciutadà, calia conservar-la i així va continuar amb el Pla concertat, els objectius del qual són donar als ciutadans serveis socials adequats per a la cobertura de les seves necessitats bàsiques, amb atenció prioritària a l'ajuda a domicili i la teleassistència.

Els diners que arribin a les entitats locals propiciarà, a més, que es mantinguin, o reforcin si escau, alguns dels equipaments municipals més importants de la seva xarxa de serveis socials. Centres com els menjadors socials, d'estada diürna, petites residències o pisos tutelats seguiran amb les seves activitats. Així mateix, els albergs per a persones sense llar i els centres d'acolliment per a persones amb greus problemes de convivència també continuaran la seva feina.

stats