Societat 30/07/2021

Estabilitzat l'incendi de matolls al Turó de Montcada

Els bombers ja han perimetrat l'incendi que ha provocat una gran columna de fum

ARA
1 min
La columna de fum ha estat visible des de la carretera i els habitatges propers.

Els Bombers de Barcelona han donat per estabilitzat l'incendi que s'ha declarat aquest divendres a la tarda entre els municipis de Barcelona i Montcada i Reixac. El foc afecta una zona de vegetació i matolls al Turó de Montcada, molt a prop del barri de Vallbona, a Barcelona, i del parc de Collserola. L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) amb base a Montcada i Reixac ha informat que s'han hagut d'evacuar set cases del passeig de la Pineda. L'avís del foc, que ja s'ha aconseguit perimetrar, s'ha rebut pels volts de les les 16.20 h.

Vista àrea de l'incendi que ha cremat entre Barcelona i Montcada i Reixac.

Els Bombers de la Generalitat hi han enviat inicialment sis dotacions terrestres i tres d'aèries, i els Bombers de Barcelona, sis de terrestres. Després d'estabilitzar el foc, els Bombers de la Generalitat ja han retirat les dotacions aèries que hi estaven treballant.

Aquest és el vuitè incendi que es declara a la zona del parc de Collserola els últims tres mesos. A principis de juny es va originar un altre foc a la Carretera Alta de les Roquetes, dins del parc, que va cremar dotze hectàrees.

stats