Societat 29/10/2014

Explota, segons després d'enlairar-se, un coet que anava a l'Estació Espacial Internacional

El coet, no tripulat, transportava una càpsula amb més de dues tones de càrrega

Agències
1 min

VirgíniaUn coet Antares de la firma privada Orbital Sciences Corporation, amb més de dues tones de càrrega per a l'Estació Espacial Internacional, ha explotat aquest dimarts segons després del seu llançament des de les instal·lacions de la NASA a l'illa Wallops, a Virgínia. "Orbital Science Corporation està avaluant l'estat de la missió" de càrrega d'aquest vehicle no tripulat, ha informat la NASA, que ha precisat que no hi ha indicis que hi hagi hagut víctimes.

El coet Antares portava la càpsula Cygnus carregada amb més de 2 tones de subministraments per als tripulants del complex espacial i experiments. Aquesta era la quarta missió de Cygnus, incloent-hi el vol de prova que va fer el 2013, i el primer llançament nocturn del coet Antares.

La NASA ha signat contractes amb Orbital Sciences Corporation, constructora del coet Antares, i amb SpaceX, per transportar càrrega a l'EEI, un complex internacional en què participen 15 països, que orbita a uns 385 quilòmetres de la Terra. Orbital té un contracte de 1.900 milions de dòlars amb la NASA per efectuar vuit missions de proveïment no tripulades amb els coets Antares i una càpsula anomenada Cygnus.

stats