Dos morts en estavellar-se una avioneta sobre una benzinera de Badia del Vallès

El vehicle s'ha accidentat quan estava a punt d'aterrar a l'aeroport de Sabadell

Una avioneta s'ha estavellat sobre una benzinera a Badia del Vallès i els dos tripulants del vehicle han mort, segons ha confirmat el Servei d'Emergències de la Generalitat, encara que no hi ha hagut ni explosió ni incendi.  Tot i que els Mossos encara no han determinat cap hipòtesi oficial de l’accident, fonts pròximes a la investigació van avançar que podria tractar-se d’una fallada en el motor o en el subministrament de fuel de l’avioneta.

Protecció Civil ha rebut l'avís minuts després de les cinc de la tarda. L’avioneta, amb base a l’Aeroport de Sabadell, havia sortit al matí en direcció a la Cerdanya i en el moment de l’accident retornava a l’aerodrom. 

Segons les primeres informacions que ha facilitat l'Aeroport de Sabadell, l'avioneta estava a punt d'aterrar a l'aeroport quan s'ha quedat encastada a la segona planta d'una benzinera situada a l'Avinguda del Cantàbric de Badia del Vallès. Una testimoni dels fets, la Sílvia, ha explicat que es trobava a la benzinera netejant el seu vehicle quan de cop ha sentit "un cop molt fort" i "fum sortint i pedres caient a terra". 

Poc després s'hi han desplaçat tres unitats terrestres del SEM i set unitats de Bombers. Els Mossos d'Esquadra han anunciat que s'encarreguen de la investigació de les causes de l'accident.  L’aeroport ha activat la Fase d’Emergència general i ha habilitat la Sala de Crisis. Per la seva banda, Protecció Civil ha activat pla d'alerta AEROCAT per coordinar la resposta a l'accident.

Aquest vespre, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat des dels lloc dels fets que els equips de rescat han hagut de buidar de manera “controlada” el combustible de l’aeronau abans de retirar-la i fer l’aixecament dels cossos.

Arran de l'accident, la Coordinadora Veïnal del Vallès ha alertat de la "inseguretat" que suposa tenir un aeroport com el de Sabadell "amb una afluència elevada de vols privats en una àrea tan poblada com aquesta". L'entitat, que està integrada per associacions de Badia del Vallès, Barberà, Sabadell i Sant Quirze, reclama que es traslladi l'activitat dels vols d'avionetes privades a d'altres instal·lacions similars, com els aeròdroms de Manresa o Igualada "que no estan vorejats per població civil". En aquest sentit, recorden que el d'aquest divendres no és el primer sinistre amb víctimes que té lloc a la zona i exigeixen "solucions" al Govern.

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Barberà del Vallès ha denunciat en un tuit que "tenir un aeroport tan a prop de nuclis urbans és un perill per a la ciutadania" i ha subratllat que és "urgent prendre mesures". 

Més continguts de